LiveLife22016B - page 23

VIISI
ASKELTA
BUDDHA
BOWLIIN
VIHANNEKSIA
TERVEELLISTÄ RASVAA
HYVÄLAATUISTA
PROTEIINIA
SALAATINKASTIKETTA
KUITUPITOISIA
HIILIHYDRAATTEJA
Paahdetut
juurekset
Tarvitset:
2 dl kvinoaa
1 suuri bataatti
1 punasipuli
4 raitajuurta
1 suuri palsternakka
200 g lehtikaalia,
voidaan myös jättää pois
1 + 1 rkl oliiviöljyä
1 tl Himalajan suolaa
ripaus mustapippuria
Paahdetut keltaiset her-
neet:
400 g kikherneitä säilyk-
keenä
1 tl juustokuminaa
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl oreganoa
ripaus kurkumaa
0,5 tl Himalajan suolaa
1 rkl oliiviöljyä
sekä kikherneitä
ja tahinia
Tee näin:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä kvinoa. Leikkaa ba-
taatti tikuiksi ja punasipuli lohkoiksi. Viipaloi raitajuuret
ja palsternakka. Voit käyttää myös muita juureksia, ku-
ten punajuurta.
Aseta juurekset uunipellille leivinpaperin päälle, lo-
rauta päälle oliiviöljyä ja sekoita. Ripottele päälle vielä
Himalajan suolaa ja pippuria. Paahda juureksia uunin
keskiosassa noin 15 minuuttia.
Ota uunipelti pois uunista, siirrä juurekset pellin reu-
nalle ja lisää pellille lehtikaali. Valuta päälle hieman
oliiviöljyä ja ripottele joukkoon Himalajan suolaa ja pip-
puria. Laita pelti takaisin uuniin vielä viideksi minuutiksi.
Valuta ja huuhtele kikherneet. Kaada herneet kul-
hoon ja sekoita joukkoon mausteet ja oliiviöljyä. Paah-
da herneitä keskilämmöllä paistinpannulla, kunnes ne
ovat kullankeltaisia.
Ota suuri kulho ja asettele lehtikaali kulhon pohjalle.
Lisää kaalin päälle kvinoa ja juurekset. Kaada päällim-
mäiseksi kikherneet ja tahinikastike. Tarjoile haaleana!
4 annosta
Tee näin:
Valmistele vihannekset. Puolita avokado, irrota hedel-
mäliha ja viipaloi siivuiksi.
Jaa salaattisekoitus kulhon pohjalle. Lisää keiteyt
kaurahelmet tai kvinoa sekä linssit. Asettele muut
vihannekset omiin osioihinsa kulhon päälle. Lisää vielä
avokado. Ripottele päälle Himalajan suolaa, vihannes-
krassia ja siemensekoitusta. Tarjoile limejogurtin kera.
Sateenkaari-
vihannekset
Tarvitset:
3 dl kirsikkatomaatteja
10 retiisiä puolitettuina
2 porkkanaa raasteena
2 dl punakaalia suika-
loituna
0,5 kurkkua viipaleina
125 g keitettyjä sokeri-
herneitä
150 g lehtivihanneksia,
kuten rucolaa, mangoldia ja
pinaattia
400 g keitettyjä kaurahelmiä
tai kvinoaa
400 g keitettyjä linssejä
2 avokadoa
Himalajan suolaa
vihanneskrassia
4 annosta
sekä linssejä ja limeä
Siemen- sekoitus
Resepti
seuraavalla
aukeamalla.
toukokuu 2016
|
 LiveLife
|
23
1...,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22 24,25,26,27,28,29,30,31,32
Powered by FlippingBook