helmikuu 2016
|
LiveLife
|
29
Pienet pinaattipiirakat
12 minipiirakkaa tai 1 suuri piirakka (n. 24 cm läpimitaltaan)
Tarvitset:
Piirakkataikina
3 dl mantelijauhoja
1 rkl psylliumjauhetta
0,5 tl Himalajan suolaa
0,5 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
Täyte
200 g pakastepinaattia
0,5 sipulia
100 g fetajuustoa + 25 g
piirakan päälle
1 kananmuna
1 dl mantelimaitoa
0,5 tl kuivattua rosmariinia
Ripaus yrttisuolaa
Ripaus mustapippuria
Tuoretta rosmariinia koristeluun
Tee näin:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita piirakkapohjan ainesosat
keskenään taikinaksi ja laita taikina kelmun sisään. Anna levätä jää-
kaapissa ainakin 20 minuuttia. Jaa sitten taikina 12 pieneksi palloksi.
Kostuta sormenpäät ja painele taikinat pieniin alumiinivuokiin. Esi-
paista taikinakuoria uunissa noin 10 minuuttia. Kuori ja hienonna
sipuli, ja kuullota pehmeäksi paistinpannulla. Anna jäähtyä. Purista
pinaatti kuivaksi. Sekoita keskenään pinaatti, sipuli, 100 g hienon-
nettua fetajuustoa, kananmuna, mantelimaito ja rosmariini. Mausta
yrttisuolalla ja pippurilla. Jaa täyte tasaisesti taikinakuoriin. Murenna
loput fetajuustosta piirakoiden päälle ja paista piirakoita uunin
keskiosassa 15-18 minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt ja
piirakat ovat saaneet kauniin värin. Anna piirakoiden hieman jäähtyä.
Koristele tuoreella rosmariinilla ja tarjoile tsatsikin kera.
fetajuustolla ja rosmariinilla
Gluteenittomat ja laktoosittomat minipiirakat tehdään
mantelijauhoista ja kreikkalaisesta oliiviöljystä. Tarjoile
tsatsikin kera.
Bataattikeitto
4 annosta
Tarvitset:
800 g bataattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
4 dl Cocofina
kookosvettä
6 dl vettä
1 rkl yrttiliemi-
jauhetta
1 tl yrttisuolaa
2 rkl baobab-
jauhetta
1 rkl tuoretta tai
pakastettua
korianteria
1 tl omenaviini-
etikkaa
1 lime
Ripaus Himalajan
suolaa
1 rkl Life neitsyt-
kookosöljyä paista-
miseen
Tee näin:
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori bataatit ja
pilko ne pieniksi palasiksi. Paahda bataat-
teja uunin keskiosassa 20 minuuttia, jotta
ne pehmenevät. Kuori ja hienonna sipuli,
valkosipuli ja chili, ja kuullota niitä katti-
lassa kookosöljyssä. Lisää kattilaan bataatit,
kookosvesi ja vesi. Sekoita keitto tasaiseksi
sauvasekoittimella. Lisää yrttiliemijauhe ja
hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Anna
jäähtyä. Sekoita joukkoon baobab-jauhe,
korianteri ja omenaviinietikka. Mausta limen
mehulla ja suolalla.
maissilla ja paahdetulla kookoksella
Mieto ja pehmeä keitto kruunataan maissilla – aivan kuten costaricalaisessa
keittiössä. Kookosvesi antaa keittoon jännittävää makeutta, joka sopii hienosti
yhteen baobab-jauheen hedelmäisen ja hieman happaman maun kanssa.
Tee näin:
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Laita raaste lävikköön ja suolaa
kevyesti. Anna valua puoli tuntia ja puristele sitten liika neste pois.
Sekoita kurkkuraaste kreikkalaisen jogurtin ja murskatun valkosipulin
kanssa kulhossa. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin
tarjoiluun asti.
Tarvitset:
1 kurkku (n. 400 g)
1 dl kreikkalaista jogurttia
0,5 valkosipulinkynsi
Ripaus yrttisuolaa
Ripaus mustapippuria
Noin 3 dl
Tee näin:
Valuta maissi ja kuullota sitä kuumalla paistin-
pannulla kookosöljyssä, kunnes se on saanut
hieman väriä. Sekoita maissin joukkoon limen
kuori ja mehu. Mausta Himalajan suolalla.
Tarjoile keitto limellä maustetun maissin,
paahdettujen kookoslastujen ja tuoreen
korianterin kera!
Tarvitset:
1 pieni purkki maissia
(150 g)
1 tl Life neitsyt-
kookosöljyä
Limen kuori + 1 rkl
limen mehua
Ripaus Himalajan
suolaa
Tarjoiluun:
Paahdettuja koo-
koslastuja
Ruukku tuoretta
korianteria
Limellä maustettu maissi
Tsatsiki
Ikaria,
Kreikka
Nicoya,
Costa Rica
… baobab-puu kasvaa Afrikassa ja sen hedelmät poimitaan
pitkistä liaaneista, jotka roikkuvat puun oksilta. Hedelmäliha
jauhetaan jauheeksi, jonka maku on hapan ja muistuttaa hieman
päärynää ja greippiä.
Tiesitkö, että…