LiveLife12016B - page 30

30
|
 LiveLife
|
helmikuu 2016
Munakoisorullat
Tarvitset:
2 isoa munakoisoa
(á n. 400 g)
1 dl saksanpähki-
nöitä (n. 40 g)
200 g tuorevuohen-
juustoa
1 dl kreikkalaista
jogurttia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua
timjamia
Ripaus yrttisuolaa
Ripaus mustapippu-
ria
65 g rucolaa
Agavesiirappia
Tee näin:
Viipaloi munakoisot pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi, 10-12 siivua
per munakoiso. Aseta viipaleet uunipellille, ripottele hieman suolaa
viipaleiden molemmille puolille ja anna levätä 20 minuuttia. Rouhi
saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi ja paahda kuivalla paistinpan-
nulla. Anna pähkinöiden jäähtyä. Sekoita vuohentuorejuusto, kreik-
kalainen jogurtti, oliiviöljy ja timjami keskenään, mausta yrttisuolalla
ja pippurilla. Lisää joukkoon pähkinät. Kuivaa munakoisoviipaleet
talouspaperilla ja sivele öljyllä. Paista siivut kullanruskeiksi paistin-
pannulla. Anna jäähtyä. Aseta pieni nokare vuohenjuustosekoitusta
munakoisosiivun päälle, lisää hieman rucolaa, kääri rullalle ja aseta
tarjoiluvadille. Tee näin kaikille munakoisosiivuille. Viimeistele
valuttamalla hieman agavesiirappia rullien päälle. Tarjoile rucolan ja
uunissa paistettujen tomaattien kanssa.
Hamppupaneroidut
lohikuutiot
4 annosta
Tarvitset:
600 g lohifileetä
1 dl hampun-
siemeniä
1 dl seesamin-
siemeniä
1 tl Himalajan suolaa
1 pieni suippokaali
(n. 500 g)
4 porkkanaa (n.
300 g)
125 g sokeri-
herneitä
250 g sulatettuja
pakastesoijapapuja
3 vartta salaattisi-
pulia
100 g garia (mari-
noitua inkivääriä)
2 nori-levyä (meri-
levää)
1 rkl seesamin-
siemenöljyä
1 rkl soijaa
0,5 rkl aasialaista
kalakastiketta
1 rkl Life neitsyt-
kookosöljyä
wokkipannulle
Tarjoiluun:
1 ruukku thai-
basilikaa
Tee näin:
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Paahda hampun- ja seesaminsiemeniä
kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Ole varo-
vainen, etteivät ne pala. Anna jäähtyä ja ripottele päälle Himalajan
suolaa. Poista lohesta nahka ja leikkaa 3x3 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kääntele lohikuutiot siemensekoituksessa ja asettele ne sitten
uuninkestävään, voideltuun vuokaan. Paista uunin keskiosassa 15
minuuttia. Suikaloi suippokaali ja leikkaa sokeriherneet ja porkkanat
ohuiksi tangoiksi. Wokkaa vihanneksia kookosöljyssä 5 minuuttia.
Sekoita seesamiöljy, soijakastike ja kalakastike keskenään ja kaada
wokin joukkoon. Suikaloi salaattisipuli ja ripottele wokkipannuun.
Leikkaa tai suikaloi nori-levy ohuiksi suikaleiksi. Tarjoile wokki
paistettujen lohikuutioiden, garin ja suikaloidun norin kera. Koristele
thaibasilikalla.
sekä vihanneswokkia
ja inkivääriä
Hampusiemenet tekevät lohesta erityisen hyvää. Tarjoa
nopeatekoinen ateria inkiväärin ja levän kanssa – ne ovat
tärkeä osa okinawalaista ruokakulttuuria.
Tee näin:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja
kuivaa tomaatit, ja aseta ne uuninkestävään
vuokaan. Valuta tomaattien päälle oliiviöljyä ja
balasamiviinietikkaa. Viimeistele yrttisuolalla.
Paista noin 25 minuuttia. Anna hieman jäähtyä
ennen tarjoilua.
Tarvitset:
500 g cocktail-
tomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsami-
viinietikkaa
1,5 tl yrttisuolaa
Paistetut tomaatit
vuohenjuustolla ja paistetuilla tomaateilla
Vuohenjuusto on Ogliastran erikoisuus. Tässä ateriassa kermainen juusto
yhdistetään munakoison, pähkinöiden ja hunajan kanssa. Täydellinen alkuruoka,
päivällisen lisuke tai buffetpöydän yllätys.
Tarjoile wokki nuudelei-
den kera, jos haluat
annoksesta
ruokaisamman.
Vinkki!
Ogliastra,
Italia
Okinawa,
Japani
Reseptit
Noin 20 rullaa
1...,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29 31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,...42
Powered by FlippingBook