LiveLife 1B/2015 - page 29

helmikuu 2015
|
 LiveLife
|
29
Otterbeckin perheen aterioilla
kuluu paljon kasviksia ja ainakin
kerran viikossa syödään lohta. He
pyrkivät syömään niin monipuoli-
sesti kuin mahdollista.
Ruoka-aineiden ravinnepitoisuu-
den aleneminen oli heille kuiten-
kin uutta tietoa.
ANN JA HENRIK
Otterbeckin keittiön
hellalla kypsyy hirvenlihakastike. Sa-
malla Ann tekee salaattia, johon tulee
pinaattia, parsakaalia ja paprikaa.
– Syömme salaattia joka aterialla,
mutta se ei tarkoita tomaattia, kurkkua
tai jäävuorisalaattia. Lapset pitävät
avokadosta, paprikasta, parsakaalista
”Tätä emme tienneetkään”
Ann ja Henrik Otterbeck, lapset Ebba ja
Felicia sekä Felician avustaja Camille.
”Emme käytä ravinneköyhiä vihanneksia
kuten jäävuorisalaattia tai kurkkua”, sanoo
Ann. Hirvenlihakastikkeessa on tomaatti-
murskaa ja raastettua porkkanaa.
näin heidän pitäisi
syödä: asiantuntijan
vinkit
ja maissista, sanoo Ann ja ripottelee
kurpitsansiemeniä kasvisten sekaan.
HENRIK EI AIEMMIN
ollut mikään
vihannesten suurkuluttaja.
– Ryhdyin syömään salaattia huomat-
tavasti useammin sen jälkeen kun tapasin
Annin, hän toteaa pöytää kattaessaan.
- Meillä syödään mahdollisimman
monipuolista ruokaa, jotta saamme
riittävästi vitamiineja ja hivenaineita,
sanovat Ann ja Henrik.
– Kuulumme varmaan siihen vähem-
mistöön, joka syö riittävästi kasviksia.
Emme käytä ravintolisiä, mutta Ebba saa
D-vitamiinia ja Felicialle annamme öljyä,
jossa on omega-3:a ja omega-6:a.
Kumpikaan ei ole kuullut puhuttavan
ruoka-aineiden ravinneköyhyydestä.
– Tiesin kyllä, että kurkussa ja tomaa-
tissa ei ole kovin paljon ravinteita, mutta
en ollut kuullut muiden vihannesten
ravinnekadosta, sanoo Henrik.
Arkisin sekä Ann että Henrik tulevat
kotiin heti neljän jälkeen. Ruoanlaittoon
kuluu noin tunti. Viikon ruokalista suun-
nitellaan aina etukäteen. Yleensä listalla
on kasvisruoka, kalaruoka, pastaruoka ja
liharuoka.
– Katsomme ensin, mitä lapset syövät
päiväkodissa, jotta kotona ei tehtäisi
samaa ruokaa. Felicia on hiukan kranttu
ja haluamme hänen syövän hyvin. Lohta
meillä syödään vähintään kerran viikos-
sa, kertoo Ann ja auttaa nuorimmaistaan
Ebbaa ruokailemisessa.
KEITTIÖSSÄ ON MYÖS
suuri hedel-
mäkulho. Arkisin lapset syövät hedelmiä
päiväkodissa ja Ann tapaa syödä töissä
appelsiinin. Henrik ei syö hedelmiä päi-
vittäin. Hedelmät ovat tarjolla karkkien
sijaan.
– Ostamme joka toinen viikko ruoat
netistä. Olen huomannut, että silloin
tulee ostaneeksi vähemmän herkkuja.
Kun karkkihyllyn ohitse ei tarvitse
kulkea, on herkut helpompi jättää väliin,
sanoo Ann.
PERHE
OTTERBECK
Perhe:
Ann,
34 ja Henrik,
37, lapset Feli-
cia, 4,5 vuotta
ja Ebba 18
kuukautta.
Työ:
Ann
työskentelee
assistenttina
koulussa
ja Henrikin työ
liittyy orga-
nisaatioiden
kehittämiseen.
1...,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28 30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,...42
Powered by FlippingBook