LiveLife 315B - page 32

32
|
 LiveLife
|
syyskuu 2015
Viikonlopun herkut voi valmistaa myös terveellisesti, käyttämällä laadukkaita
raaka-aineita ja superfoodeja. Kruunaa hemmotteluhetkesi superherkullisella
mutakakulla, joka sisältää chia-siemeniä, mustia papuja ja raakakaakaota.
Teksti
Sophie ekman
Kuvat
bianca brandon-cox
herkuttelua
Paras tomaattikastike
syntyy hauduttamalla
tomaatteja pitkään. Mausta
tomaattimurska oreganolla,
basilikalla, yrttisuolalla
ja chilillä.
Super Fast Food
Gluteenittoman pizzan pohja sisältää spirulinaa.
Täytteeksi sopivat esimerkiksi tomaatti, paprika,
herkkusienet, mozzarella, rucola ja kurpitsansiemenet.
Spirulinapizza
2 pizzaa
PIZZAPOHJA
1-2 rkl spirulinajauhetta
2 dl haaleaa vettä
1 dl mantelijauhoa
3 dl tattarijauhoa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1,5 rkl psylliumia
Tee näin:
Sekoita spirulinajauhe veteen. Lisää
joukkoon manteli- ja tattarijauhot vähän
kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Lisää
taikinaan myös psyllium, oliiviöljy ja
suola. Anna taikinan levätä jääkaapissa
kymmenen minuuttia. Lämmitä uuni
200 asteeseen. Jaa taikina kahteen
yhtä suureen osaan uunipellille
leivinpaperin päälle. Ripottele päälle
hieman tattarijauhoa ja kauli tasaisiksi
pizzapohjiksi. Levitä pohjien päälle
tomaattikastiketta ja valitsemiasi
vihanneksia tai muita täytteitä, joita
haluat terveelliseen pizzaasi. Paista uunin
keskiosassa noin 15 minuuttia.
MUTAKAKKU
Resepti seuraavalla
aukeamalla!
Mausta valmis pizza
kuivatulla oreganolla
ja basilikalla sekä
mustapippurilla ja
ripauksella
sormisuolaa.
Vinkki!
Terveellisempää
1...,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31 33,34,35,36,37,38,39,40,41,...42
Powered by FlippingBook