Table of Contents Table of Contents
Previous Page  6 / 34 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 6 / 34 Next Page
Page Background

SYÖAVOKADONSIEMEN?

MONISSA BLOGEISSA JA

terveyssi-

vustoilla ylistetään nyt avokadon sieme-

niä ja kehotetaan säästämään ne ja

murskaamaan terveelliseksi jauheeksi.

Mutta onko se oikeasti terveellistä?

Väitettä tukevat muutamat tutkimukset,

jotka ovat osoittaneet avokadon siemen-

ten sisältävän paljon antioksidantteja.

Ongelmallista on se, että avokadokasvi

sisältää myös haitallisia aineita, eikä

avokadon siementen vaikutuksesta ihmis-

elimistöön ole riittävästi tutkimusta.

Siemen sitä paitsi maistuu kitkerältä –

joten sekä maun että varmuuden vuoksi

– pitäydy avokadon pehmeässä, terveel-

lisessä hedelmälihassa!

NIVELET

NOTKEIKSI

SATUNNAISIA NIVELKIPUJA

on lähes

kaikilla. Niitä voi onneksi hoitaa lem-

peästi oikeanlaisella ravinnolla ja liikun-

nalla. Nivelille sopii monipuolinen kas-

vispainotteinen ruokavalio, jossa on

runsaasti hyviä rasvoja ja mikroravintei-

ta. Kannattaa pysyä liikkeellä, vaikka vä-

hän kolottelisikin, sillä liikunta edistää

nivelrustojen aineenvaihduntaa ja siten

myös nivelten hyvinvointia. Samalla ni-

veliä tukevat lihakset vahvistuvat ja ke-

honhallinta paranee. Niveliä voit hoitaa

myös erilaisilla ravintolisillä, kuten

glukosamiinilla, MSM:llä, hainrusto-vi-

hersimpukka -kapseleilla ja ruusunmar-

jajauheella.

Tiesitkö, että...

...

vihreä tee

on maailman suosituin juoma veden jälkeen?

...

matcha-teelehdet

on kasvatetaan varjossa, joten ne ovat

vihreämpiä ja niissä on tavallista teetä runsaammin sekä

klorofylliä että L-teaniini -aminohappoa?

... kupillisella

matcha-teetä

on sama ORAC-arvo

(antioksidanttien määrä) kuin kourallisella mustikoita?

Macha

-latte

vaahdotetulla

maidolla!

KEMIKAALIT

ALTISTUMME NYKYÄÄN

melkoiselle kemikaalipommi-

tukselle, ja erilaisten kemikaalien vaikutuksesta terveyteen

tiedetään vielä harmittavan vähän. Jos haluat keventää ke-

mikaalikuormitustasi, keinot ovat monet. Helppoja arkisia

keinoja ovat luonnollisen kosmetiikan ja luonnonmukaisten

kodinhoitotuotteiden suosiminen, puhtaampi ruoka ja

harkinta muovituotteiden käytössä.

Ajassa

MAINOS

Sydämelle - merta kunnioittaen

Nykyään olemme tietoisia omega-3 rasvahappojen hyödyllisyydestä.

Omaa tuotetta valittaessa keskitytään kuitenkin helposti vain siihen, että

tuote sisältää mahdollisimman

suuren määrän

omega-3 rasvahappoja

EPA ja DHA. Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto (EFSA) on määrittänyt,

että sydämelle suotuisa vaikutus saavutetaan kun nautitaan 250 mg EPA

ja DHA rasvahappoja päivittäin.

Luonnollinen Eskimo-3 Pure kalaöljyt sisäl-

tävät juuri tämän määrän kyseisiä rasvahappoja yhdessä vuorokausian-

noksessa

. Eskimo Pure sisältää lisäksi myös muita terveellisiä rasvahappoja,

joita ei kemiallisesti muokatuista tai tiivistetyistä kalaöljyistä löydy. Kalaöljy

on luonnollista silloin, kun sen rasvahappokoostumus vastaa

mahdollisimman tarkasti tuoretta kalaa.

Kalastus vaikuttaa ympäristöön

Eskimo-3 Puren tuotannon ympäristövaikutukset on

minimoitu

. Tuotteiden raaka-aineena käytetään sy-

vänmerenkaloja, jotka syntyvät Eteläisen jäämeren

puhtaissa vesissä Etelämantereen edustalla ja seu-

raavat kylmää Perunvirtaa Etelä-Amerikan länsirannikolle. Kalat pyydetään

Perun ja Chilen rannikon edustalla, missä kalakanta on elinvoimainen ja

uusiutuu nopeasti. Sardiinit ja sardellit sisältävät runsaasti omega-3-rasva-

happoja, joka on elinehto kylmissä vesissä eläville lajeille.

Kalastus ei vahingoita merenpohjaa ja on ekologisesti kestävää (ei ylikalas-

tusta eikä uhanalaisten lajien pyyntiä). Tuotanto täyttää tiukat ympäristö-

vaatimukset ja noudattaa sääntöjä, joilla pyritään vähentämään kalastuk-

sen ilmastovaikutusta mahdollisimman tehokkaasti.

Kaikki Eskimo-tuotteiden valmistuksessa käytettävä kala pyydetään

aluksilla, jotka palaavat satamaan päivittäin ja saalis hyödynnetään

pyyntipäivänä. Viranomaiset valvovat kalastusta ja sitä säädellään tarkoilla

kiintiöillä. Pyyntialuksia tarkkaillaan GPS-paikantimilla ja alukset palaavat

satamaan päiväkohtaisen kiintiönsä täytyttyä. Aluksilla työskentelee

paikallisia kalastajia, joilla on asianmukaiset työehdot ja ammattiryhmän

keskimääräistä tulotasoa parempi palkka.

Happamoitumisen hallinta

Kaikkien monityydyttämättömien rasvahappojen happamoituminen (eli

härskiintyminen) alkaa kun öljy joutuu lämmön ja valon kanssa tekemisiin.

Happamoituminen alkaa heti pyynnin jälkeen ja jatkuu läpi tuotantopro-

sessin. Kuluttajana on tärkeää valita kalaöljy, jolla on korkea stabiliteetti.

Kaikki Eskimo-3 Pure -kalaöljyt sisältävät patentoidun PUFANOX -yhdis-

teen E-vitamiinia ja muita antioksidantteja, jotka suojaavat öljyä härskiinty-

miseltä. Ruotsissa tehtiin vuonna 2013 riippumaton tutkimus 10. myy-

dyimmästä kalaöljystä, jossa todettiin, että yhdelläkään toisella kalaöljyllä ei

ollut yhtä tehokasta suoja härskiintymistä vastaan kuin Eskimo-3 Pure:lla*.

Eskimo Pure-3 nesteen maku on miellyttävän neutraali.

Kysy lisää asiantuntevalta Life-myyjältä!

www.bringwell.fi

*Test av de tio största fiskoljorna i Sverige. Eurofins Food & Agro Testing, Lindköping, 2013