SYÖAVOKADONSIEMEN?
MONISSA BLOGEISSA JA
terveyssi-
vustoilla ylistetään nyt avokadon sieme-
niä ja kehotetaan säästämään ne ja
murskaamaan terveelliseksi jauheeksi.
Mutta onko se oikeasti terveellistä?
Väitettä tukevat muutamat tutkimukset,
jotka ovat osoittaneet avokadon siemen-
ten sisältävän paljon antioksidantteja.
Ongelmallista on se, että avokadokasvi
sisältää myös haitallisia aineita, eikä
avokadon siementen vaikutuksesta ihmis-
elimistöön ole riittävästi tutkimusta.
Siemen sitä paitsi maistuu kitkerältä –
joten sekä maun että varmuuden vuoksi
– pitäydy avokadon pehmeässä, terveel-
lisessä hedelmälihassa!
NIVELET
NOTKEIKSI
SATUNNAISIA NIVELKIPUJA
on lähes
kaikilla. Niitä voi onneksi hoitaa lem-
peästi oikeanlaisella ravinnolla ja liikun-
nalla. Nivelille sopii monipuolinen kas-
vispainotteinen ruokavalio, jossa on
runsaasti hyviä rasvoja ja mikroravintei-
ta. Kannattaa pysyä liikkeellä, vaikka vä-
hän kolottelisikin, sillä liikunta edistää
nivelrustojen aineenvaihduntaa ja siten
myös nivelten hyvinvointia. Samalla ni-
veliä tukevat lihakset vahvistuvat ja ke-
honhallinta paranee. Niveliä voit hoitaa
myös erilaisilla ravintolisillä, kuten
glukosamiinilla, MSM:llä, hainrusto-vi-
hersimpukka -kapseleilla ja ruusunmar-
jajauheella.
Tiesitkö, että...
...
vihreä tee
on maailman suosituin juoma veden jälkeen?
...
matcha-teelehdet
on kasvatetaan varjossa, joten ne ovat
vihreämpiä ja niissä on tavallista teetä runsaammin sekä
klorofylliä että L-teaniini -aminohappoa?
... kupillisella
matcha-teetä
on sama ORAC-arvo
(antioksidanttien määrä) kuin kourallisella mustikoita?
Macha
-latte
vaahdotetulla
maidolla!
KEMIKAALIT
ALTISTUMME NYKYÄÄN
melkoiselle kemikaalipommi-
tukselle, ja erilaisten kemikaalien vaikutuksesta terveyteen
tiedetään vielä harmittavan vähän. Jos haluat keventää ke-
mikaalikuormitustasi, keinot ovat monet. Helppoja arkisia
keinoja ovat luonnollisen kosmetiikan ja luonnonmukaisten
kodinhoitotuotteiden suosiminen, puhtaampi ruoka ja
harkinta muovituotteiden käytössä.
Ajassa
MAINOS
Sydämelle - merta kunnioittaen
Nykyään olemme tietoisia omega-3 rasvahappojen hyödyllisyydestä.
Omaa tuotetta valittaessa keskitytään kuitenkin helposti vain siihen, että
tuote sisältää mahdollisimman
suuren määrän
omega-3 rasvahappoja
EPA ja DHA. Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto (EFSA) on määrittänyt,
että sydämelle suotuisa vaikutus saavutetaan kun nautitaan 250 mg EPA
ja DHA rasvahappoja päivittäin.
Luonnollinen Eskimo-3 Pure kalaöljyt sisäl-
tävät juuri tämän määrän kyseisiä rasvahappoja yhdessä vuorokausian-
noksessa
. Eskimo Pure sisältää lisäksi myös muita terveellisiä rasvahappoja,
joita ei kemiallisesti muokatuista tai tiivistetyistä kalaöljyistä löydy. Kalaöljy
on luonnollista silloin, kun sen rasvahappokoostumus vastaa
mahdollisimman tarkasti tuoretta kalaa.
Kalastus vaikuttaa ympäristöön
Eskimo-3 Puren tuotannon ympäristövaikutukset on
minimoitu
. Tuotteiden raaka-aineena käytetään sy-
vänmerenkaloja, jotka syntyvät Eteläisen jäämeren
puhtaissa vesissä Etelämantereen edustalla ja seu-
raavat kylmää Perunvirtaa Etelä-Amerikan länsirannikolle. Kalat pyydetään
Perun ja Chilen rannikon edustalla, missä kalakanta on elinvoimainen ja
uusiutuu nopeasti. Sardiinit ja sardellit sisältävät runsaasti omega-3-rasva-
happoja, joka on elinehto kylmissä vesissä eläville lajeille.
Kalastus ei vahingoita merenpohjaa ja on ekologisesti kestävää (ei ylikalas-
tusta eikä uhanalaisten lajien pyyntiä). Tuotanto täyttää tiukat ympäristö-
vaatimukset ja noudattaa sääntöjä, joilla pyritään vähentämään kalastuk-
sen ilmastovaikutusta mahdollisimman tehokkaasti.
Kaikki Eskimo-tuotteiden valmistuksessa käytettävä kala pyydetään
aluksilla, jotka palaavat satamaan päivittäin ja saalis hyödynnetään
pyyntipäivänä. Viranomaiset valvovat kalastusta ja sitä säädellään tarkoilla
kiintiöillä. Pyyntialuksia tarkkaillaan GPS-paikantimilla ja alukset palaavat
satamaan päiväkohtaisen kiintiönsä täytyttyä. Aluksilla työskentelee
paikallisia kalastajia, joilla on asianmukaiset työehdot ja ammattiryhmän
keskimääräistä tulotasoa parempi palkka.
Happamoitumisen hallinta
Kaikkien monityydyttämättömien rasvahappojen happamoituminen (eli
härskiintyminen) alkaa kun öljy joutuu lämmön ja valon kanssa tekemisiin.
Happamoituminen alkaa heti pyynnin jälkeen ja jatkuu läpi tuotantopro-
sessin. Kuluttajana on tärkeää valita kalaöljy, jolla on korkea stabiliteetti.
Kaikki Eskimo-3 Pure -kalaöljyt sisältävät patentoidun PUFANOX -yhdis-
teen E-vitamiinia ja muita antioksidantteja, jotka suojaavat öljyä härskiinty-
miseltä. Ruotsissa tehtiin vuonna 2013 riippumaton tutkimus 10. myy-
dyimmästä kalaöljystä, jossa todettiin, että yhdelläkään toisella kalaöljyllä ei
ollut yhtä tehokasta suoja härskiintymistä vastaan kuin Eskimo-3 Pure:lla*.
Eskimo Pure-3 nesteen maku on miellyttävän neutraali.
Kysy lisää asiantuntevalta Life-myyjältä!
www.bringwell.fi*Test av de tio största fiskoljorna i Sverige. Eurofins Food & Agro Testing, Lindköping, 2013