Table of Contents Table of Contents
Previous Page  12 / 34 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 12 / 34 Next Page
Page Background

12

|

 LiveLife

|

 syyskuu 2016

Päivitetty

voileipä!

Voille, juustolle ja kinkulle kaikki kun-

nia, mutta miksi et kokeilisi uusia,

raikkaita leivänpäällisiä? Vihan-

neksia ja superfoodeja sisältä-

vät levitteet ovat täysin

vegaanisia, laktoositto-

mia ja gluteenittomia.

Kauan eläköön

voileipä!

TEKSTI

LOVISA BERGSTRAND

KUVAT

EVA HILDÉN

Cashew- &

basilikajuusto

2,5 dl cashewpähkinöitä

0,5 dl vettä

1 rkl oliiviöljyä

3 rkl oluthiivahiutaleita

1 pieni valkosipulinkynsi

2 tl sitruunamehua

2 tl omenaviinietikkaa

2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Himalajan suolaa ja mustapippuria

Liota cashewpähkinöitä 1-5 tuntia (mitä pidem-

pään, se parempi). Sekoita sitten kaikki aines-

osat keskenään tasaiseksi tahnaksi. Säilyy noin

7 päivää jääkaapissa.

Hummus

1 purkki kikherneitä, 400 g

3 rkl tahinia

0,5 dl öljyä

1 valkosipulinkynsi murskattuna

0,5 rkl sitruunamehua

Himalajan suolaa ja musta-

pippuria

Sekoita kaikki ainesosat keske-

nään sauvasekoittimella tai te-

hosekoittimessa. Lisää tarpeen

mukaan hieman öljyä, jotta

koostumuksesta tulee halu-

tunlainen. Mausta sitruuname-

hulla, suolalla ja pippurilla.

MITÄ ON

OLUTHIIVA?

Ravintolisäksi valmistettu

oluthiiva on luonnollinen

B-vitamiinin lähde. Sen maku

muistuttaa juustoa ja se sopii

hyvin useimpiin levitteisiin.

Suosittu etenkin vegaa-

nien keittiöissä!

Helpot ja

terveelliset levitteet!

Lisää esimerkiksi acai-

tai vehnänorasjauhetta

tai kurkumaa, niin saat

lisää makua, väriä ja

ravinteita!

Vegaaninen

vaihtoehto

tuorejuustolle!

1

4

5

3

2