12
|
LiveLife
|
syyskuu 2016
Päivitetty
voileipä!
Voille, juustolle ja kinkulle kaikki kun-
nia, mutta miksi et kokeilisi uusia,
raikkaita leivänpäällisiä? Vihan-
neksia ja superfoodeja sisältä-
vät levitteet ovat täysin
vegaanisia, laktoositto-
mia ja gluteenittomia.
Kauan eläköön
voileipä!
TEKSTI
LOVISA BERGSTRAND
KUVAT
EVA HILDÉN
Cashew- &
basilikajuusto
2,5 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl oluthiivahiutaleita
1 pieni valkosipulinkynsi
2 tl sitruunamehua
2 tl omenaviinietikkaa
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Himalajan suolaa ja mustapippuria
Liota cashewpähkinöitä 1-5 tuntia (mitä pidem-
pään, se parempi). Sekoita sitten kaikki aines-
osat keskenään tasaiseksi tahnaksi. Säilyy noin
7 päivää jääkaapissa.
Hummus
1 purkki kikherneitä, 400 g
3 rkl tahinia
0,5 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
0,5 rkl sitruunamehua
Himalajan suolaa ja musta-
pippuria
Sekoita kaikki ainesosat keske-
nään sauvasekoittimella tai te-
hosekoittimessa. Lisää tarpeen
mukaan hieman öljyä, jotta
koostumuksesta tulee halu-
tunlainen. Mausta sitruuname-
hulla, suolalla ja pippurilla.
MITÄ ON
OLUTHIIVA?
Ravintolisäksi valmistettu
oluthiiva on luonnollinen
B-vitamiinin lähde. Sen maku
muistuttaa juustoa ja se sopii
hyvin useimpiin levitteisiin.
Suosittu etenkin vegaa-
nien keittiöissä!
Helpot ja
terveelliset levitteet!
Lisää esimerkiksi acai-
tai vehnänorasjauhetta
tai kurkumaa, niin saat
lisää makua, väriä ja
ravinteita!
Vegaaninen
vaihtoehto
tuorejuustolle!
1
4
5
3
2