Joulukuu 2016
|
LiveLife
|
21
Suklaalevy
Sulata raakasuklaamassa
vesihauteessa ja levitä
leivinpaperin päälle. Ripottele
suklaan päälle goji-marjoja,
mulperinmarjoja,
pistaasipähkinöitä, cashew-
pähkinöitä, kookoslastuja ja
mehiläisen siitepölyä. Anna
jäähtyä viileässä ja
paloittele!
Tee näin:
Liota cashew-pähkinöitä vähintään kaksi tuntia. Sekoita sitten pähki-
nöistä, avokadosta, kookosöljystä, agavesiirapista ja matcha-jauheesta
tasainen seos. Laita seos pakastimeen 2-3 tunniksi. Ota seos pois pa-
kastimesta ja muotoile siitä pieniä palloja. Sulata suklaa vesihauteessa
ja dippaa taikinapalloja suklaassa lusikan avulla. Laita pallot leivinpa-
perin päälle ja ripottele päälle rouhittuja pistaasipähkinöitä. Laita jäl-
leen pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi ja säilytä fudgeja joko
jääkaapissa tai pakastimessa tarjoiluun saakka.
Gluteenittomat pikkuleivät vadelma-
hillolla. Resepti seuraavalla sivulla.
Tee näin:
Hienonna pähkinät tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kookoshiutaleet, suola,
vanilja ja lopuksi hienonnetut taatelit. Sekoita tasaiseksi massaksi. Vuoraa
leipävuoka tuorekelmulla ja painele taikinamassa vuoan pohjalle. Laita vuoka
jääkaappiin. Sulata kookosöljy miedossa lämpötilassa kattilassa ja sekoita
joukkoon kaakao ja agavesiirappi. Kaada suklaaseos vuokaan pähkinämassan
päälle ja koristele kookoslastuilla. Laita jääkaappiin tai pakastimeen ja anna
kovettua. Leikkaa sitten pieniksi ruuduiksi.
Avokado-matcha -konvehdit
Suklaa-saksanpähkinäruudut
Ainekset – noin 15 kpl:
1 dl cashew-pähkinöitä
1 kypsä avokado
0,75 dl Life Kookosöljyä
2 rkl agavesiirappia
1 tl macha-jauhetta
150 g tummaa suklaata
3 rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä
Ainekset – noin 20 kpl:
2,5 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl kookoshiutaleita
0,5 tl vaniljajauhetta
Ripaus Himalajan suolaa
2 dl hienonnettuja taateleita
Suklaa:
1 dl Life Kookosöljyä
1 dl raakakaakaojauhetta
0,75 dl agavesiirappia
Koristeeksi:
Kookoslastuja
Cashew-
kardemumma-
tähdet