Table of Contents Table of Contents
Previous Page  20 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 20 / 32 Next Page
Page Background

20

|

 LiveLife

|

 Joulukuu 2016

Tee näin:

Ota huomioon, että taikinan pitää saada levätä yön yli. Kiehauta agavesiirappi ja sokeri.

Ota kattila liedeltä ja lisää voi, mausteet ja chia-siemenet. Anna seoksen jäähtyä kunnolla

ja lisää sitten kananmuna sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja kaikki muut jauhot kulhossa.

Lisää voiseos jauhoihin ja sekoita taikinaksi. Muotoile taikina pitkulaiseksi ja kääri

kelmun sisään. Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään asti.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja lisää jau-

hoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. Kauli taiki-

na tasaiseksi levyksi ja ota taikinasta muotilla

piparkakkuja. Aseta kakut leivinpaperin

päälle uunipellille ja paista uunin

keskiosassa noin viisi minuuttia.

Piparkakut ovat parhaimmil-

laan vastapaistettuina.

Gluteenittomat piparkakut

Ainekset – noin 25 kpl:

2 rkl agavesiirappia

0,5 dl kookossokeria

75 g voita

1 tl ceyloninkanelia

1 tl inkivääriä

1 tl neilikkaa

1 tl kardemummaa

1 rkl Life Chia-siemeniä

Päärynäkompotti

Kiehauta 0,5 dl vettä, kaksi

kuorittua päärynää palasina ja 2

rkl agavesiirappia. Lisää 1 tl

inkiväärijauhetta ja 1 maustemitallinen

vaniljajauhetta, ja anna hautua

miedolla lämmöllä noin 10

minuuttia. Jäähdytä ja mausta

ripauksella sitruunamehua.

Säilytä jääkaapissa

lasipurkissa.

Tee itse ihanaa

karpaloglögiä

Kaada litra karpalomehua

kattilaan ja lisää kaksi pientä

kanelitankoa, kaksi tähtianista ja

teelusikallinen kardemumman-

siemeniä. Keitä miedolla lämmöllä

10 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi

karpaloiden, mustikoiden ja

manteleiden kera!

1 kananmuna

1,5 tl leivinjauhetta

2 dl mantelijauhoja

1 dl kookosjauhoja