20
|
LiveLife
|
Joulukuu 2016
Tee näin:
Ota huomioon, että taikinan pitää saada levätä yön yli. Kiehauta agavesiirappi ja sokeri.
Ota kattila liedeltä ja lisää voi, mausteet ja chia-siemenet. Anna seoksen jäähtyä kunnolla
ja lisää sitten kananmuna sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja kaikki muut jauhot kulhossa.
Lisää voiseos jauhoihin ja sekoita taikinaksi. Muotoile taikina pitkulaiseksi ja kääri
kelmun sisään. Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään asti.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja lisää jau-
hoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. Kauli taiki-
na tasaiseksi levyksi ja ota taikinasta muotilla
piparkakkuja. Aseta kakut leivinpaperin
päälle uunipellille ja paista uunin
keskiosassa noin viisi minuuttia.
Piparkakut ovat parhaimmil-
laan vastapaistettuina.
Gluteenittomat piparkakut
Ainekset – noin 25 kpl:
2 rkl agavesiirappia
0,5 dl kookossokeria
75 g voita
1 tl ceyloninkanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 rkl Life Chia-siemeniä
Päärynäkompotti
Kiehauta 0,5 dl vettä, kaksi
kuorittua päärynää palasina ja 2
rkl agavesiirappia. Lisää 1 tl
inkiväärijauhetta ja 1 maustemitallinen
vaniljajauhetta, ja anna hautua
miedolla lämmöllä noin 10
minuuttia. Jäähdytä ja mausta
ripauksella sitruunamehua.
Säilytä jääkaapissa
lasipurkissa.
Tee itse ihanaa
karpaloglögiä
Kaada litra karpalomehua
kattilaan ja lisää kaksi pientä
kanelitankoa, kaksi tähtianista ja
teelusikallinen kardemumman-
siemeniä. Keitä miedolla lämmöllä
10 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi
karpaloiden, mustikoiden ja
manteleiden kera!
1 kananmuna
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl mantelijauhoja
1 dl kookosjauhoja