Helmikuu 2017
|
LiveLife
|
7
Matcha-jogurtti ja
suklaagranola
Ainesosat:
Matcha-jogurtti
3 dl kreikkalaista jo-
gurttia
1 tl matcha-jauhetta
Noin 1 rkl agavesiirappia
tai manukahunajaa
Suklaagranola
10 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
1 dl mantelijauhoa
2 dl pähkinöitä
(esim. saksanpähkinöi-
tä tai hasselpähkinöitä)
½ dl hampunsiemeniä
3 rkl chia-siemeniä
½ tl Himalajan suolaa
1 tl vaniljajauhetta
1 dl agavesiirappia
¾ dl Life Kookosöljyä
1 dl raakakaakaota
2 dl kookoslastuja
1 dl kaakaonibsejä
Tee näin:
Lämmitä uuni 120 asteeseen. Sekoita kaura- ja kookoshiutaleet, manteli-
jauho, pähkinät, hampunsiemenet, chia-siemenet, suola, kaakao ja vanilja-
jauhe suuressa kulhossa.
Sulata kookosöljy matalalla lämmöllä. Lisää öljyyn agvesiirappi ja sekoita ta-
saiseksi. Kaada sitten öljy-siirappiseos kuivien aineiden joukkoon sekoittaen.
Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa noin 45 mi-
nuuttia. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana.
Valmista sillä aikaa matcha-jogurtti sekoittamalla matcha-jauhe jogurttiin
ja makeuttamalla agavesiirapilla tai manuka-hunajalla.
Ota granola pois uunista ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kookos-
lastut ja kaakaonibsit. Tarjoile granola jogurtin kera. Säilytä granola ilmatii-
viissä purkissa.
Suklaagranola on niin
herkullista, että sitä voi syödä
sellaisenaan, mutta erityisen
hyvää se on matcha-jogurtin
kera.