Table of Contents Table of Contents
Previous Page  5 / 34 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 5 / 34 Next Page
Page Background

Helmikuu 2017

|

 LiveLife

|

 5

Nukuitko huonosti?

Silloin syöt enemmän

UUDEN EUROPEAN

Journal of Clinical Nutritionissa julkais-

tun tutkimuksen mukaan huono yöuni lisää taipumusta syödä

enemmän seuraavana päivänä. Yhdestätoista eri tutkimuksesta

kootut tulokset osoittavat, että univajeesta kärsivät henkilöt

söivät keskimäärin 385 kaloria enemmän kuin muut.

– Liian vähäinen uni on yksi nyky-yhteiskunnan tavallisim-

mista terveysriskeistä, sillä krooninen univaje on koko ajan

yleisempää. Tarvitaan lisää tutkimuksia, jotta voimme selvittää

univajeen merkitystä ylipainon riskitekijänä, sanoo tutkija Haya

Al Khatib.

Mieli hoitaa

RUOKAA

MUISTIN

TUEKSI

AUSTRALIALAISTUTKI-

JOIDEN

mukaan Välimeren

ruokavalio voi hidastaa dementiaa

aiheuttavien sairauksien etenemistä.

He kävivät läpi 18 erilaista tutki-

musta, jotka oli tehty ympäri maa-

ilmaa. Tutkimusten mukaan Välimeren ruoka-

valiolla oli positiivinen vaikutus jopa niihin,

jotka eivät asuneet Välimeren alueella. Ruo-

kavalion todettiin vaikuttavan positiivisesti

myös keskittymiskykyyn ja puheeseen.

Välimeren ruokavalio sisältää paljon hedel-

miä, vihanneksia, pähkinöitä sekä papuja ja

muita palkokasveja. Punaisen lihan ja maito-

tuotteiden sijaan suositaan kalaa, äyriäisiä ja

vaaleaa lihaa.

VATSAN HYVINVOINTIIN

LECTINECT ON OLLUT

suosikkituote Norjassa siitä saakka,

kun sen myynti aloitettiin vuonna 2007. Nyt saamme

tuotteen myös Suomeen. Se sisältää biologisesti aktiivisia

lektiinejä, jotka ovat peräisin seljanmarjasta, sekä kalsiumia,

joka tukee ruuansulatusentsyymien normaalia toimintaa.

Tuote on kehitetty vatsaongelmista, kuten turvotuksesta ja

ilmavaivoista, kärsiville henkilöille.

MIELEN VAIKUTUS

kehoon on useim-

mille tuttua. Stressi heikentää vastustus-

kykyä ja lapsen pikkukolhu paranee pu-

halluksen voimasta. Mutta miten mielen

voiman voisi hyödyntää hyvinvoinnin

edistämiseen, elämänlaadun parantami-

seen ja jopa fyysisistä sairauksista para-

nemiseen? Solubiologi Jo Marchant tutkii

kirjassaan Hoida mielelläsi (Atena 2016),

kuinka suuri merkitys aivoillamme on pa-

ranemisessa ja kivunlievityksessä.

Gluteeniton

on uusi rasvaton

Tiesitkö, että…

… aivot koostuvat 100 miljardista hermosolusta ja

ovat plastiset, eli muokkautuvat. Toisin sanoen

voimme ajatuksillamme muuttaa aivojamme. Niinpä

on parempi ajatella, että ”tällaiseksi voin tulla” kuin

että ”tällainen olen”. Meillä on kyky kehittää itseäm-

me ja lisätä aivosoluja alueilla, joihin haluamme kes-

kittyä, ja siten luoda uusia ajatusmalleja.

TUTKIMUSYHTIÖ NIELSENIN

selvityksen mukaan kuluttajat ovat muut-

taneet ostokäyttäytymistään merkittävästi viidessä vuodessa. Ainakin yh-

dysvaltalaiset kuluttajat hakeutuvat yhä useammin internettiin etsimään

tietoa tuotteiden terveellisyydestä. Ihmiset kaipaavat myös takaisin perus-

asioihin, yksinkertaisempiin ainesosiin. Pakkauksiin painetut merkinnät,

kuten ”vähärasvainen”, ovat menettäneet merkitystään. Luomutuotteiden,

gluteenittomiksi merkittyjen sekä soijattomien tuotteiden myynti on sen

sijaan selvästi kasvanut. Tutkimuksesta kerrotaan Markkinointi & Mainonta

-lehden verkkosivuilla.

Uutuus!