28
|
LiveLife
|
Joulukuu
2015
Ripottele puuron päälle
granaattiomenan
siemeniä,
kurpitsansiemeniä,
mustikoita ja mehiläisen
siitepölyä.
Talviaamu alkaa ihanasti lämpimällä pähkinäkaakaolla. Terästä
riisipuurosi sahramilla ja chia-siemenillä, ja annamausteisen
gluteenittoman joululeivän helliä vatsaasi.
TEKSTI
SOPHIE EKMAN
KUVAT
EVA HILDÉN SMITH
ASTIAT
LAGERHAUS
Tee näin:
Laita riisi, vesi, kookosöljy ja suola
kattilaan ja kiehauta. Anna puuron
hautua miedolla lämmöllä kannen alla
noin 10 minuuttia. Lisää mantelimaito,
sahrami ja kanelitanko. Kiehauta
uudelleen ja hauduta sitten miedolla
lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
Sekoita puuroa silloin tällöin niin,
ettei se pala pohjaan. Lisää chia-
siemenet ja hauduta vielä 10 minuuttia.
Poista kanelitanko. Makeuta puuro
agavesiirapilla. Tarjoile haluamasi
maidon kera ja ripottele annoksen päälle
marjoja, siemeniä ja pähkinöitä.
2 dl puuroriisiä
4 dl vettä
2 tl Life-neit-
sytkookosöljyä
Himalajan
suolaa
7 dl manteli-
maitoa
1 pussillinen
sahramia
(0,5 g)
1 kanelitanko
2 rkl Life Chia-
siemeniä
1 rkl agave-
siirappia
Sahramipuuro
Riisistä ja chia-siemenistä
1 kupillinen
Tee näin:
Hauduta chai-tee kuumaan
veteen ja lämpimään mantelimaitoon
(puolet vettä ja puolet maitoa).
Makeuta agavesiirapilla ja lisää vielä
reilusti soijakermavaahtoa ja kanelia.
Ylellinen
chai-juoma
4 annosta
JOULUAAMIAINEN
Joulureseptit