Table of Contents Table of Contents
Previous Page  10 / 24 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 10 / 24 Next Page
Page Background

Stressi, liikunnan puute, kova fyysinen treeni tai

vääränlainen ravinto saattavat häiritä happo-emästasa-

painoa. Oikean happo-emästasapainon ylläpitäminen

edellyttää mm. monipuolista ja riittävästi

kivennäisaineita sisältävää ruokavaliota.

Aina ei kuitenkaan voi syödä niin terveellisesti

kuin haluaisi, sen tietää myös Karita.

Pakkauksessa mukana

21 pH-testiliuskaa.

www.bringwell.fi

Hyvä olo syntyy

tasapainosta!

Karita tulkitsee omaa

oloaan ja käyttää aina

tarpeen mukaan

pH-balance PASCOE®-

jauhetta.

pH-balance PASCOE®

sisältää mm. sinkkiä.

Sinkki tukee normaalia

happo-emästasapainoa.

pH-balance PASCOE® -emäksisiä kivennäisaineita

sisältävä ravintolisä. Tabletit (100 kpl) ja jauhe (260 g).

A

minohappoja on eniten sidottuna kehomme kudoksiin

ja lihaksistoon, mutta myös vapailla aminohapoilla on

merkittävä tehtävä lähes kaikissa fysiologisiin ja henki-

siin toimintoihin vaikuttavissa biokemiallisissa proses-

seissa. Esimerkiksi ruuan muokkaaminen energiaksi vaatii monia

aminohappoja. Vapaat aminohapot osallistuvat useampiin bioke-

miallisiin reaktioihin kuin mikään muu ravintoaineryhmä. Ne

vaikuttavat muunmuassa hormonitoimintoihin, hermovälittäjäai-

neiden toimintaan, tulehdustiloihin, vierasaineiden ja toksiinien

poistamiseen, kehonhappamuuden säätelyyn ja kivennäisaineiden

kuljetukseen.

L-ARGINIINI

Arginiinilla on tärkeämerkitys kollageeninmuodostuksessa ja sitä

kautta se on välttämätön aminohappo kudosten korjautumiselle ja

uudismuodostukselle. Sitä tarvitaan myös kasvuhormonin ja pro-

laktiinin tuotannossa. Arginiini on tärkeä verisuonistolle, sillä se

osallistuu typpioksidin tuotantoon verisuonten seinämissä ja ren-

touttaa suoliston lihaksia.

L-LYSIINI

Lysiinillä on tärkeä tehtävä B6-vitamiinin toiminnalle elimistössä,

ja se edistää myös kalsiumin imeytymistä suolistosta sekä estää

liiallisen kalsiumin erityksen munuaisten kautta. Lysiiniä tarvi-

taan karnitiinin muodostumiseen. Karnitiini on aine, jonka avulla

solut pystyvät tekemään rasvahapoista energiaa.

Aminohapot elimistön

rakennuspalikoina

ja aineenvaihdunnan

säätelijöinä

Aminohappojasyntyy, kunelimistöpilkkoosyömämmepro-

teiinit alkutekijöikseen. Ruuan mukana on saatava yhdek-

sän välttämätöntä aminohappoa: muut aminohapot terve

elimistö pystyy itse valmistamaan.

Timo Lehto, biokemisti, FT