Stressi, liikunnan puute, kova fyysinen treeni tai
vääränlainen ravinto saattavat häiritä happo-emästasa-
painoa. Oikean happo-emästasapainon ylläpitäminen
edellyttää mm. monipuolista ja riittävästi
kivennäisaineita sisältävää ruokavaliota.
Aina ei kuitenkaan voi syödä niin terveellisesti
kuin haluaisi, sen tietää myös Karita.
Pakkauksessa mukana
21 pH-testiliuskaa.
www.bringwell.fiHyvä olo syntyy
tasapainosta!
Karita tulkitsee omaa
oloaan ja käyttää aina
tarpeen mukaan
pH-balance PASCOE®-
jauhetta.
pH-balance PASCOE®
sisältää mm. sinkkiä.
Sinkki tukee normaalia
happo-emästasapainoa.
pH-balance PASCOE® -emäksisiä kivennäisaineita
sisältävä ravintolisä. Tabletit (100 kpl) ja jauhe (260 g).
A
minohappoja on eniten sidottuna kehomme kudoksiin
ja lihaksistoon, mutta myös vapailla aminohapoilla on
merkittävä tehtävä lähes kaikissa fysiologisiin ja henki-
siin toimintoihin vaikuttavissa biokemiallisissa proses-
seissa. Esimerkiksi ruuan muokkaaminen energiaksi vaatii monia
aminohappoja. Vapaat aminohapot osallistuvat useampiin bioke-
miallisiin reaktioihin kuin mikään muu ravintoaineryhmä. Ne
vaikuttavat muunmuassa hormonitoimintoihin, hermovälittäjäai-
neiden toimintaan, tulehdustiloihin, vierasaineiden ja toksiinien
poistamiseen, kehonhappamuuden säätelyyn ja kivennäisaineiden
kuljetukseen.
L-ARGINIINI
Arginiinilla on tärkeämerkitys kollageeninmuodostuksessa ja sitä
kautta se on välttämätön aminohappo kudosten korjautumiselle ja
uudismuodostukselle. Sitä tarvitaan myös kasvuhormonin ja pro-
laktiinin tuotannossa. Arginiini on tärkeä verisuonistolle, sillä se
osallistuu typpioksidin tuotantoon verisuonten seinämissä ja ren-
touttaa suoliston lihaksia.
L-LYSIINI
Lysiinillä on tärkeä tehtävä B6-vitamiinin toiminnalle elimistössä,
ja se edistää myös kalsiumin imeytymistä suolistosta sekä estää
liiallisen kalsiumin erityksen munuaisten kautta. Lysiiniä tarvi-
taan karnitiinin muodostumiseen. Karnitiini on aine, jonka avulla
solut pystyvät tekemään rasvahapoista energiaa.
Aminohapot elimistön
rakennuspalikoina
ja aineenvaihdunnan
säätelijöinä
Aminohappojasyntyy, kunelimistöpilkkoosyömämmepro-
teiinit alkutekijöikseen. Ruuan mukana on saatava yhdek-
sän välttämätöntä aminohappoa: muut aminohapot terve
elimistö pystyy itse valmistamaan.
Timo Lehto, biokemisti, FT