Toukokuu 2017
|
LiveLife
|
7
LISÄÄ
KAHVIA!
KAHVINJUOJAT
ELÄVÄT PIDEMPÄÄN,
todetaan useissa viime
vuosina julkaistuissa tutki-
muksissa. Nyt amerikkalai-
set tutkijat uskovat löytä-
neensä tähän yhden selityksen.
He löysivät tulehdusreaktion, joka
saattaa johtaa sydän- ja verisuonisai-
rauksien kehittymiseen. Tätä reaktiota
voidaan jarruttaa kofeiinin avulla.
Maistuisiko santsikupillinen?
Psst…
… olethan huomannut Lifen uuden luonnollisen ihonhoitosarjan
Body & Soul? Nyt myymälöistä löytyy myös uusi tuoksusarja Citrus.
10
päivässä on suomalaisten
miesten suolan kulutus keski-
määrin. Se on noin puolet
enemmän kuin suositusmäärä
5 g/päivässä. Saamme suurim-
man osan suolasta prosessoi-
dusta ruuasta ja eineksistä.
MITÄ OVAT TELOMEERIT?
TELOMEERIT NÄYTTÄVÄT
hieman muovitupeilta, jotka ovat kengännauho-
jen päässä estämässä nauhoja rispaantumasta. ”Kengännauhat” ovat kromoso-
meja ja ”muovitupit” telomeereja. Ja mitä lyhyempiä telomeerit ovat, sitä van-
hempi ihminen biologisesti on.
Nobel-palkitun Elizabeth Blackburnin yksi suurimmista oivalluksista on se,
että voimme itse vaikuttaa telomeeriemme pituuteen omilla elintavoillamme.
– Telomeerien pituuteen vaikuttavat monet asiat, kuten stressi ja fyysinen
aktiivisuus. Tutkimustemme mukaan suurin vaikutus on kuitenkin ruualla. Soke-
ri ja varsinkin kaikki sokeriset juomat sekä prosessoitu liha lyhentävät telomee-
reja. Hyvä ja monipuolinen ruokavalio, jossa on paljon mikroravinteita ja esi-
merkiksi omega-3-rasvahappoja, yhdistetään puolestaan pidempiin
telomeereihin, sanoo Elizabeth Blackburn.
Meidän tulee siirtää huomio määrästä
laatuun. Olemme vuosisatojen ajan
viljelleet ajatellen pelkästään sadon määrää.
Kukaan ei ole ajatellut sadon sisältämiä mikro-
ravinteita, kuten vitamiineja, kivennäisaineita
ja ennen kaikkea antioksidantteja.
Nobel-palkitun Elizabeth Blackburnin tärkein sanoma
tulevaisuuden ruokaan liittyen.
”
grammaa
SEURAAMEITÄ
SOSIAALISESSA
MEDIASSA
Löydät meidät
Facebookista osoitteella
facebook.com/lifeketjuja
Instagramista tunnuksella
@lifesuomi
PUUROAIKA!
Tuulia Järvisen ja Tiina Strandber-
gin kirjoittamassa Puuron uusi aika
-uutuuskirjassa on yli 50 reseptiä,
joista löytyy suosikkipuuro päivän
jokaiseen hetkeen. Uuden ajan
puurot tehdään laadukkaista raa-
ka-aineista ilman gluteenia, val-
kaistua sokeria, maitotuotteita tai
muita eläinperäisiä aineksia. Miltä
kuulostaisi vaikkapa pestoinen
hirssipuuro päivällispöytään tai
sitruunainen vanukas välipalaksi?
Kirjassa on vinkkejä myös ylijäämäpuuron hyödyntämiseen esi-
merkiksi herkullisiksi kekseiksi tai vohveleiksi. (Atena 2017)