Table of Contents Table of Contents
Previous Page  7 / 34 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 7 / 34 Next Page
Page Background

Toukokuu 2017

|

 LiveLife

|

 7

LISÄÄ

KAHVIA!

KAHVINJUOJAT

ELÄVÄT PIDEMPÄÄN,

todetaan useissa viime

vuosina julkaistuissa tutki-

muksissa. Nyt amerikkalai-

set tutkijat uskovat löytä-

neensä tähän yhden selityksen.

He löysivät tulehdusreaktion, joka

saattaa johtaa sydän- ja verisuonisai-

rauksien kehittymiseen. Tätä reaktiota

voidaan jarruttaa kofeiinin avulla.

Maistuisiko santsikupillinen?

Psst…

… olethan huomannut Lifen uuden luonnollisen ihonhoitosarjan

Body & Soul? Nyt myymälöistä löytyy myös uusi tuoksusarja Citrus.

10

päivässä on suomalaisten

miesten suolan kulutus keski-

määrin. Se on noin puolet

enemmän kuin suositusmäärä

5 g/päivässä. Saamme suurim-

man osan suolasta prosessoi-

dusta ruuasta ja eineksistä.

MITÄ OVAT TELOMEERIT?

TELOMEERIT NÄYTTÄVÄT

hieman muovitupeilta, jotka ovat kengännauho-

jen päässä estämässä nauhoja rispaantumasta. ”Kengännauhat” ovat kromoso-

meja ja ”muovitupit” telomeereja. Ja mitä lyhyempiä telomeerit ovat, sitä van-

hempi ihminen biologisesti on.

Nobel-palkitun Elizabeth Blackburnin yksi suurimmista oivalluksista on se,

että voimme itse vaikuttaa telomeeriemme pituuteen omilla elintavoillamme.

– Telomeerien pituuteen vaikuttavat monet asiat, kuten stressi ja fyysinen

aktiivisuus. Tutkimustemme mukaan suurin vaikutus on kuitenkin ruualla. Soke-

ri ja varsinkin kaikki sokeriset juomat sekä prosessoitu liha lyhentävät telomee-

reja. Hyvä ja monipuolinen ruokavalio, jossa on paljon mikroravinteita ja esi-

merkiksi omega-3-rasvahappoja, yhdistetään puolestaan pidempiin

telomeereihin, sanoo Elizabeth Blackburn.

Meidän tulee siirtää huomio määrästä

laatuun. Olemme vuosisatojen ajan

viljelleet ajatellen pelkästään sadon määrää.

Kukaan ei ole ajatellut sadon sisältämiä mikro-

ravinteita, kuten vitamiineja, kivennäisaineita

ja ennen kaikkea antioksidantteja.

Nobel-palkitun Elizabeth Blackburnin tärkein sanoma

tulevaisuuden ruokaan liittyen.

grammaa

SEURAAMEITÄ

SOSIAALISESSA

MEDIASSA

Löydät meidät

Facebookista osoitteella

facebook.com/lifeketju

ja

Instagramista tunnuksella

@lifesuomi

PUUROAIKA!

Tuulia Järvisen ja Tiina Strandber-

gin kirjoittamassa Puuron uusi aika

-uutuuskirjassa on yli 50 reseptiä,

joista löytyy suosikkipuuro päivän

jokaiseen hetkeen. Uuden ajan

puurot tehdään laadukkaista raa-

ka-aineista ilman gluteenia, val-

kaistua sokeria, maitotuotteita tai

muita eläinperäisiä aineksia. Miltä

kuulostaisi vaikkapa pestoinen

hirssipuuro päivällispöytään tai

sitruunainen vanukas välipalaksi?

Kirjassa on vinkkejä myös ylijäämäpuuron hyödyntämiseen esi-

merkiksi herkullisiksi kekseiksi tai vohveleiksi. (Atena 2017)