Toukokuu 2017
|
LiveLife
|
13
Laku-taatelifudge lucumalla
Tee näin:
1. Aja taatelit tasaiseksi tahnaksi tehokkaassa blen-
derissä.
2. Lisää mukaan sulatettu kookosöljy, lucuma, lakrit-
si ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa mu-
kaan lisää lucumaa.
3. Painele taikina kiinteäksi pieneen leivinpaperoi-
tuun vuokaan ja siirrä pakkaseen tekeytymään het-
keksi.
4. Leikkaa fudge palasiksi ja herkuttele!
Ainesosat
20 kpl kivettömiä
Medjool-taateleita
1,2 dl lucumaa
2-3 rkl voimakasta
raakalakritsijauhetta
0,75 dl kookosöljyä
(sulatettuna)
RESEPTI
– Olemme arkivegaaneja eli syömme pääasiassa kas-
viksia. Kalaa ja lihaa syömme korkeintaan kerran, pari
viikossa. Yritämme syödä mahdollisimman puhtaasti
ja rikastan monia ruokia erilaisilla superfoodeilla.
Syömme suhteellisen säännöllisesti ja aika paljon,
Tuulia naurahtaa.
– En ole mikään kaloreiden laskija.
Hän tunnustaa olleensa aiemmin varsinainen karkki-
hiiri ja edelleenkin jälkiruokaihminen. Hänen ruokafi-
losofiansa tiivistyykin ajatukseen siitä, herkuttelu voi
tehdä hyvää niin mielelle kuin kehollekin, kunhan her-
kuttelee fiksusti.
– Rakastan esimerkiksi erilaisia raakakakkuja ja
-fudgeja.
Hyvään elämään kuuluu Tuulian mukaan rentous ja
ruuasta nauttiminen. Kieltäytyminen ei johda mihin-
kään, sillä itsekuri on kuin lihas, joka aikanaan väsyy,
kun sitä tarpeeksi koetellaan.
– Järkevämpää on pitää suuret linjat kunnossa ja
kokonaisuus balanssissa. Eikä mausta saa tinkiä! hän
painottaa.
TUULIA KERTOO PYRKIVÄNSÄ
stressittömyyteen ja
rentouteen elämässään muutenkin kuin ruokailun suh-
teen. Kierroksia hän saa rauhoitettua parhaiten luon-
nossa sekä nukkumalla. Hän kiittää hyviä unenlahjo-
jaan pirteydestään ja jaksamisestaan, mutta sanoo
myös optimoivansa untaan ruokavaliolla ja ravintolisil-
lä.
– Iltaisin syön hiilihydraattipainotteisesti, sillä hiili-
hydraatit rauhoittavat elimistöä. Olen kehittänyt
Hyvän yön puuro -reseptin, joka sisältää tryptofaanipi-
toisia ruoka-aineita, sillä tryptofaani auttaa nukahta-
maan. Puuro sisältää muun muassa banaania, kauraa
ja kurpitsansiemeniä. Lisäksi otan iltaisin magnesiu-
mia, joka edistää rentoutumista.
MYÖS AMALIA ON TUULIAN
mukaan nukkunut aina
superhyvin. Niinpä äidillä on ollut aikaa ja energiaa
uusien projektien kehittämiseen. Keväällä Tuulialta
julkaistiin yhteistyössä Tiina Strandbergin kanssa tehty
kirja Puuron uusi aika. Se sisältää erilaisia vegaanisia
ja gluteenittomia puuro- ja vanukasreseptejä sekä
muun muassa vinkkejä puuronjämien hyödyntämiseen
muussa ruuanlaitossa.
Toinen uusi kirjaprojekti liittyy arkiveganismin tun-
netuksi tekemiseen, ja julkaistaan niin ikään kevään.
Tämän projektin Tuulia toteuttaa kollegansa ja kai-
mansa Tuulia Talvion kanssa.
– Arkivegeily on helppoa, maukasta ja sopii kaikille:
mistään ei tarvitse luopua, kunhan rajoittaa esimerkiksi
lihan ja juustojen syöntiä viikonloppuun – jo se vie pit-
källe!