Table of Contents Table of Contents
Previous Page  11 / 16 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 11 / 16 Next Page
Page Background

Japanilaisten keino ummetukseen ja väsähtäneen

olon kohentamiseen on umeboshi

S

amuraitaistelijat alkoivat käyttää

umeboshia eli säilöttyä

japanin-

aprikoosia

(

Prunus mume

) jo

1100-luvun alussa herättämään

ruokahalua. Vasta satoja vuosia myöhem-

min alettiin ymmärtää, että umeboshia

voidaan käyttää myös

väsymystä ja uu-

pumusta vastaan

, ja siitä syystä se oli niin

suosittu samuraitten keskuudessa. Heidän

oli pakko pysyä huippukunnossa ja tervee-

nä ja olla joka hetki valmiina taistelemaan.

Umeboshi on hyödyllinen

ruuansula-

tukselle

, koska sitä voidaan käyttää sekä

jatkuvasti

vatsaa suojaavana, että vatsan

tilapäisissä häiriöissä. Se vilkastuttaa luon-

nollisesti vatsannormaalia toimintaa ja sitä

pidetään myös hyvänä torjumaan liiallisen

juhlinnan aiheuttamaa krapulaa. Aasiassa

sanotaan yhden päivittäisen umeboshin yl-

läpitävän hyvää terveyttä.

JOS KÄYT VESSASSA KERRAN

PÄIVÄSSÄ, SUOLISTOSSASI ON

MATKALLA VIELÄ KAHDEKSAN

ATERIAA!

Japanissa umeboshia on perinteisesti käy-

tetty vahvistamaan ruoansulatusta, tasa-

painottamaan vatsan toimintaa, torjumaan

loiseliöitä ja pitämään paino kurissa. Säi-

löttyyn japaninaprikoosiin on lisätty myös

teetä ja lakritsinjuurta,mitkä ovat perintei-

sesti tunnettuja vatsaa vahvistavia yrttejä.

Umeboshi sisältää runsaasti hyviä kuituja

sekä hedelmistä että vihanneksista.

Oxytarm Plum

ja sen sisältämän säilötyn

japaninluumun luontainen

sitruunahap-

po

lievittää uupumusta, stimuloi ruuan-

sulatusta ja auttaa poistamaan kuona-ai-

neita kehosta. Se sisältää myös hyödyllisiä

bakteereita, ja tutkimusten mukaan se

vahvistaa ruoansulatuselimistön luontais-

ta mikrobikantaa sekä lievittää suoliston

häiriöiden ja kiireisen elämän aiheutta-

maa ummetusta. Umeboshin sisältämässä

puer-teessä

on runsaasti

lavonoideja

,

jotka ovat voimakkaita antioksidantteja.

Ne tehostavat ruoansulatusta ja suojaavat

suolistoa.

Karhunputki

(

Angelica keiskei

)

tasapainottaa sappinesteiden eritystä.

Oxytarm Plum sisältää myös

lakrit-

sinjuurta

, mitä on käytetty vähin-

tään 3000 vuotta ruuansulatusta

tehostavana yrttinä sekä hengitystä

helpottavana tehoaineena. Umeboshi,

puer-tee ja lakritsinjuuri sisältävät luon-

taisesti runsaasti kuitua. Yksi säilötty Oxy-

tarm Plum antaa sopivan määrän kuitua

tasapainottamaan ja ylläpitämään hyvää

suolen toimintaa. Terve ja vahva suolis-

ton mikrobikanta on tärkeä osa hyvää

ruuansulatusta ja immuuunijärjestelmää.

Epätasapainossa oleva suolen bakteerikan-

ta voi aiheuttaa ummetusta tai ripulia, mut-

ta se voimyös vaikeuttaa ruoan sisältämien

ravinteiden imeytymistä.

Oxytarm Plum on erityinen yhdistelmä

ummetusta

helpottavia ainesosia, jotkape-

rustuvat muinaisenAasian perinteeseen ja

nykytieteen tarjoamaan tietoon. Sen lisäk-

si se auttaa

tasapainottamaan

suoliston

bakteerikantaa ja antaa pitkäaikaisen vai-

kutuksen. Yksittäispakkaus sisältää yhden

säilötyn japanilaisen aprikoosin (älä syö

sen sisältämääkiveä), sokeria, teetä (vihreä-

ja puer-tee), karhunputkea ja lakritsijuur-

ta, jotka kaikki ovat tunnettuja ja yleisesti

käytettyjä yrttejä. Yksittäispakkaus on ste-

riloitu ennen

maitohappobakteerin

lisää-

mistä ja pakattu suojakaasua sisältävään

muovipussiin, joka on avaamisen jälkeen

säilytettävä jääkaapissa.

Miksi samurailla

ei ollut krapulaa?

Jarmo Hörkkö

Luontaistuntija 4/2017

11