Table of Contents Table of Contents
Previous Page  9 / 24 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 9 / 24 Next Page
Page Background

E

lävän ravinnon ”äiti”

AnnWigmore

löysi uudelleen vehnänoraan 70-lu-

vulla, ja hän olikin sitä mieltä, että

nauttimalla orasmehua elävänravin-

non kanssa, on mahdollista tervehtyä kai-

kista sairauksista. Kun Wigmore sairastui

paksusuolen syöpään, hän alkoi etsiä luon-

nollisia keinoja parantaa itsensä. Mummon

antamat opit palasivat mieleen. Wigmore

ei pelkästään parantanut itseään syövästä

vaan nosti itsensä huippukuntoon. Ann

Wigmoren aikana maailma ei ollut vielä

valmis suureen elämänmuutokseen raaka-

ravinnolla, mutta hän loi sille vankan pe-

rustan. Nyt yli 40 vuotta myöhemmin raa-

karavinto, orasmehu sekä muut vihertuot-

teet ovat ehkä suositumpia kuin koskaan.

VEHNÄNORASTUOTTEISSA ON EROJA

Antioksidanttiklinikoiden perustaja, lää-

käri Kaarlo Jaakkola kiinnostui orasme-

hun käytöstä potilaillaan 90-luvun alussa.

Suomalaisten orastuotteiden edelläkävijä

Biomed on siitä lähtien valmistanut pa-

kastemehuja sekä kapselituotteita vehnän-

oraasta. Oraan viljelijät ovat vuosien var-

rella vaihtuneet, mutta laatuvaatimukset

pysyneet samoina; jokaisenmehueränmik­

ro­bio­loginen puhtaus tutkitaan Helsingin

ympäristölaboratoriossa.

Nykyisen superfood-innostuksen myötä

uusia oras-, ja vihertuotteita on tullut mark-

kinoille runsaasti. Lähes kaikki tulevat ulko-

mailta, suurin osa Kiinasta. Suomalaisissa

tuotteissa on kuitenkin monia etuja, kuten

Puhdistu, hoikistu ja virkisty

vehnänoraan avulla

Vuonna 1925 amerikkalainenmaatalouden kemisti, tohtori Charles Schnabel

kiinnostui vehnänoraasta. Hänen innoittamanaanmyösmonetmuut sen ajan

lääkärit, tutkijat ja terveydenalan ammattilaiset tekivät lukuisia tutkimuksia

oraan terveysvaikutuksista vuosien 1925 ja 1950 välisenä aikana.

puhtaus, laatu, maku ja vahvuus. Orasmehu-

tiiviste onvaikutuksiltaanomaa luokkaansa

verrattuna jauheisiin, joissa koko kasvi kui-

tuineen on kuivattu ja jauhettu.

TEHOKAS PUHDISTUSKUURI

Green-kapselit on kehitelty helppokäyttöi-

seksi vaihtoehdoksi pakastemehuille. Kap-

selit sisältävät vehnänorasmehutiivistettä,

spirulina- ja chlorellalevää. Vehnänoras

tunnetaan tehokkaana suolistossa olevien

epäpuhtauksien poistajana ja pH-arvon

tasoittajana. Oraassa on runsaasti entsyy-

mejä, jotka auttavat ruoka-aineita pilkkou-

tumaan. Ilman entsyymejä suolistoltamme

kuluisi viikkoja sulatella ateriaamme.

Hawaiian spirulina- sekä Yaeyama-chlo-

rellajauhe tunnetaan puhtaasta laadusta.

Nämä makeanveden levät sisältävät run-

saasti lehtivihreää, jolla on monia ter

­

vey­

delle hyödyllisiä vaikutuksia. Runsaan

ravintosisällön lisäksi niillä on kyky pois-

taa myrkkyjä elimistöstä, normalisoida

happoisuutta, auttaa ruoansulatusta, puh-

distaa maksaa ja rauhoittaa vatsaa. Näiden

kolmen kasvin koostumuksessa on tiettyjä

eroja ja ne täydentävät toisiaan.

NÄIN KÄYTÄT GREEN-KAPSELEITA

Green-kapseleilla pidät helposti 25 päivän

kuurin, joka auttaa virkistymään, puhdistu-

maan ja hoikistumaan. Annostus on 2 kap-

selia 2 kertaa päivässä tai virkistävänvaiku-

tuksen saamiseksi 1–2 kapselia päivittäin.

Vehnänoras

tunnetaan

tehokkaana

suolistossa

olevien

epä­puhtauksien

poistajana

ja pH-arvon

tasoittajana.

Birgit Stenroos, fytonomi

Luontaistuntija 3/2016

9