E
lävän ravinnon ”äiti”
AnnWigmore
löysi uudelleen vehnänoraan 70-lu-
vulla, ja hän olikin sitä mieltä, että
nauttimalla orasmehua elävänravin-
non kanssa, on mahdollista tervehtyä kai-
kista sairauksista. Kun Wigmore sairastui
paksusuolen syöpään, hän alkoi etsiä luon-
nollisia keinoja parantaa itsensä. Mummon
antamat opit palasivat mieleen. Wigmore
ei pelkästään parantanut itseään syövästä
vaan nosti itsensä huippukuntoon. Ann
Wigmoren aikana maailma ei ollut vielä
valmis suureen elämänmuutokseen raaka-
ravinnolla, mutta hän loi sille vankan pe-
rustan. Nyt yli 40 vuotta myöhemmin raa-
karavinto, orasmehu sekä muut vihertuot-
teet ovat ehkä suositumpia kuin koskaan.
VEHNÄNORASTUOTTEISSA ON EROJA
Antioksidanttiklinikoiden perustaja, lää-
käri Kaarlo Jaakkola kiinnostui orasme-
hun käytöstä potilaillaan 90-luvun alussa.
Suomalaisten orastuotteiden edelläkävijä
Biomed on siitä lähtien valmistanut pa-
kastemehuja sekä kapselituotteita vehnän-
oraasta. Oraan viljelijät ovat vuosien var-
rella vaihtuneet, mutta laatuvaatimukset
pysyneet samoina; jokaisenmehueränmik
robiologinen puhtaus tutkitaan Helsingin
ympäristölaboratoriossa.
Nykyisen superfood-innostuksen myötä
uusia oras-, ja vihertuotteita on tullut mark-
kinoille runsaasti. Lähes kaikki tulevat ulko-
mailta, suurin osa Kiinasta. Suomalaisissa
tuotteissa on kuitenkin monia etuja, kuten
Puhdistu, hoikistu ja virkisty
vehnänoraan avulla
Vuonna 1925 amerikkalainenmaatalouden kemisti, tohtori Charles Schnabel
kiinnostui vehnänoraasta. Hänen innoittamanaanmyösmonetmuut sen ajan
lääkärit, tutkijat ja terveydenalan ammattilaiset tekivät lukuisia tutkimuksia
oraan terveysvaikutuksista vuosien 1925 ja 1950 välisenä aikana.
puhtaus, laatu, maku ja vahvuus. Orasmehu-
tiiviste onvaikutuksiltaanomaa luokkaansa
verrattuna jauheisiin, joissa koko kasvi kui-
tuineen on kuivattu ja jauhettu.
TEHOKAS PUHDISTUSKUURI
Green-kapselit on kehitelty helppokäyttöi-
seksi vaihtoehdoksi pakastemehuille. Kap-
selit sisältävät vehnänorasmehutiivistettä,
spirulina- ja chlorellalevää. Vehnänoras
tunnetaan tehokkaana suolistossa olevien
epäpuhtauksien poistajana ja pH-arvon
tasoittajana. Oraassa on runsaasti entsyy-
mejä, jotka auttavat ruoka-aineita pilkkou-
tumaan. Ilman entsyymejä suolistoltamme
kuluisi viikkoja sulatella ateriaamme.
Hawaiian spirulina- sekä Yaeyama-chlo-
rellajauhe tunnetaan puhtaasta laadusta.
Nämä makeanveden levät sisältävät run-
saasti lehtivihreää, jolla on monia ter
vey
delle hyödyllisiä vaikutuksia. Runsaan
ravintosisällön lisäksi niillä on kyky pois-
taa myrkkyjä elimistöstä, normalisoida
happoisuutta, auttaa ruoansulatusta, puh-
distaa maksaa ja rauhoittaa vatsaa. Näiden
kolmen kasvin koostumuksessa on tiettyjä
eroja ja ne täydentävät toisiaan.
NÄIN KÄYTÄT GREEN-KAPSELEITA
Green-kapseleilla pidät helposti 25 päivän
kuurin, joka auttaa virkistymään, puhdistu-
maan ja hoikistumaan. Annostus on 2 kap-
selia 2 kertaa päivässä tai virkistävänvaiku-
tuksen saamiseksi 1–2 kapselia päivittäin.
Vehnänoras
tunnetaan
tehokkaana
suolistossa
olevien
epäpuhtauksien
poistajana
ja pH-arvon
tasoittajana.
Birgit Stenroos, fytonomi
Luontaistuntija 3/2016
9