Table of Contents Table of Contents
Previous Page  9 / 16 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 9 / 16 Next Page
Page Background

Pohja

3 dl medjool-taateleita

1 dl kookosmannaa

2 dl manteleita

2 tl ceyloninkanelia

0,5 tl merisuolaa

Täyte

4 dl manteleita

3 dl kookosmannaa

1 dl kookosöljyä

1,5 dl vettä tai esim.

omenamehua

2 hapanta omenaa (yht.

noin 300 g)

3-4 rkl tuoretta inkivääriä

raastettuna

1 dl kookossokeria

2 tl ceyloninkanelia

1 tl kardemummaa

1 tl neilikkaa

0,5 tl merisuolaa

Laita täytteen mantelit likoamaan runsaaseen kylmään

veteen 6-8 tunniksi. Poista taateleista kivet, sulata

kookosmanna miedolla lämmöllä ja valmista pohja

sekoittamalla kaikki ainekset keskenään esimerkiksi

monitoimikoneessa. Massan ei tarvitse olla täysin

tasainen, sillä pienet mantelisattumat tuovat mukavaa

purutuntumaa. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle

ja nosta kylmään.

Sulata kookosmanna ja -öljy miedolla lämmöllä, poista

omenista kodat ja raasta inkivääri. Lisää nämä, vesi/

mehu sekä liotetut ja siivilöidyt mantelit blenderiin ja

aja muutama minuutti täydellä teholla tai kunnes massa

on sileää. Blendaa sekaan loputkin aineet, maista ja

lisää tarvittaessa mausteita tai kookossokeria. Kaada

täyte vuokaan ja nosta kylmään jähmettymään (pakas-

timeen noin 2 tunniksi, jääkaappiin yön yli).

Voit halutessasi tehdä kakun päälle karpalomarmorin

soseuttamalla karpalot ja sulan kookosmannan. Lusikoi

sosetta kakun päälle ennen jähmettämistä. Muodosta

pintaan lusikalla haluamaasi kuviota.

Vinkki! Käytä koristeluun piparimuotilla leikattuja kuvioi-

ta omenasiivuista, kanelitankoja ja kuivattua tähtianista.

Ripottele pinnalle kookosjauhoa lumeksi.

Manteli-pipariraakakakku

Mittaa ghee tai voi, kookossokeri

sekä mausteet kattilaan. Sulata

miedolla lämmöllä ja sekoita huolella

esimerkiksi vispilällä. Nosta syrjään jäähtymään.

Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen muna ja

sooda, sekä mantelijauhe. Lisää tapiokatärkkelys-

tä desi kerrallaan, kunnes taikinasta muodostuu

yhtenäinen. Kääri taikina kelmuun ja nosta yöksi

jääkaappiin.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leivo tai-

kina pipareiksi, voit käyttää jauhottamiseen tapioka-

tärkkelystä. Paista uunin keskitasolla 5-7 minuuttia

riippuen piparien paksuudesta. Anna piparkakkujen

jäähtyä ennen siirtämistä.

Voit halutessasi koristella piparit hieman sulatetulla

kookosmannalla. Lusikoi mannaa pakastepussiin ja

leikkaa kulmaan reikä. Mannaa voi värjätä esimerkik-

si kaakao-, viher- tai marjajauheilla.

150 g gheetä tai luomuvoita

1,5 dl kookossokeria

2 tl ceyloninkanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl kardemummaa

0,5 tl neilikkaa

0,5 tl himalajansuolaa

1 luomumuna

1 tl soodaa

3 dl mantelijauhetta

3 dl tapiokatärkkelystä

Gluteenittomat piparkakut

4-5 pellillistä

Lisää jouluisia reseptejä

löydät osoitteesta:

life.fi/innostu_kanssamme

Foodin Ceyloninkaneli

5,50 €

, 70 g (78,57/kg)

Foodin

Kookosmanna

8,50 €

, 400 ml

(21,25/l)

Foodin

Kookosöljy

7,50 €

, 400 ml

(18,75/l)