

Pohja
3 dl medjool-taateleita
1 dl kookosmannaa
2 dl manteleita
2 tl ceyloninkanelia
0,5 tl merisuolaa
Täyte
4 dl manteleita
3 dl kookosmannaa
1 dl kookosöljyä
1,5 dl vettä tai esim.
omenamehua
2 hapanta omenaa (yht.
noin 300 g)
3-4 rkl tuoretta inkivääriä
raastettuna
1 dl kookossokeria
2 tl ceyloninkanelia
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
0,5 tl merisuolaa
Laita täytteen mantelit likoamaan runsaaseen kylmään
veteen 6-8 tunniksi. Poista taateleista kivet, sulata
kookosmanna miedolla lämmöllä ja valmista pohja
sekoittamalla kaikki ainekset keskenään esimerkiksi
monitoimikoneessa. Massan ei tarvitse olla täysin
tasainen, sillä pienet mantelisattumat tuovat mukavaa
purutuntumaa. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle
ja nosta kylmään.
Sulata kookosmanna ja -öljy miedolla lämmöllä, poista
omenista kodat ja raasta inkivääri. Lisää nämä, vesi/
mehu sekä liotetut ja siivilöidyt mantelit blenderiin ja
aja muutama minuutti täydellä teholla tai kunnes massa
on sileää. Blendaa sekaan loputkin aineet, maista ja
lisää tarvittaessa mausteita tai kookossokeria. Kaada
täyte vuokaan ja nosta kylmään jähmettymään (pakas-
timeen noin 2 tunniksi, jääkaappiin yön yli).
Voit halutessasi tehdä kakun päälle karpalomarmorin
soseuttamalla karpalot ja sulan kookosmannan. Lusikoi
sosetta kakun päälle ennen jähmettämistä. Muodosta
pintaan lusikalla haluamaasi kuviota.
Vinkki! Käytä koristeluun piparimuotilla leikattuja kuvioi-
ta omenasiivuista, kanelitankoja ja kuivattua tähtianista.
Ripottele pinnalle kookosjauhoa lumeksi.
Manteli-pipariraakakakku
Mittaa ghee tai voi, kookossokeri
sekä mausteet kattilaan. Sulata
miedolla lämmöllä ja sekoita huolella
esimerkiksi vispilällä. Nosta syrjään jäähtymään.
Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen muna ja
sooda, sekä mantelijauhe. Lisää tapiokatärkkelys-
tä desi kerrallaan, kunnes taikinasta muodostuu
yhtenäinen. Kääri taikina kelmuun ja nosta yöksi
jääkaappiin.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leivo tai-
kina pipareiksi, voit käyttää jauhottamiseen tapioka-
tärkkelystä. Paista uunin keskitasolla 5-7 minuuttia
riippuen piparien paksuudesta. Anna piparkakkujen
jäähtyä ennen siirtämistä.
Voit halutessasi koristella piparit hieman sulatetulla
kookosmannalla. Lusikoi mannaa pakastepussiin ja
leikkaa kulmaan reikä. Mannaa voi värjätä esimerkik-
si kaakao-, viher- tai marjajauheilla.
150 g gheetä tai luomuvoita
1,5 dl kookossokeria
2 tl ceyloninkanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl himalajansuolaa
1 luomumuna
1 tl soodaa
3 dl mantelijauhetta
3 dl tapiokatärkkelystä
Gluteenittomat piparkakut
4-5 pellillistä
Lisää jouluisia reseptejä
löydät osoitteesta:
life.fi/innostu_kanssammeFoodin Ceyloninkaneli
5,50 €
, 70 g (78,57/kg)
Foodin
Kookosmanna
8,50 €
, 400 ml
(21,25/l)
Foodin
Kookosöljy
7,50 €
, 400 ml
(18,75/l)