

Annekatariina
– hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä
ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain
mielikuvituksellista ja kaunista.
annekatariina.comPiristä perinteisiä
jouluruokia uusilla
mauilla!
Ravinnerikkailla resepteillämme
huomioit myös allergikot ja erityis-
ruokavaliot juhlapöydässä. Reseptit ovat
gluteenittomia ja maidottomia.
Glögi-sose
1 dl goji-marjoja
200 g karpaloita
pala tuoretta inkivääriä
2 kanelitankoa
2 kuivattua tähtianista
1 tl ceyloninkanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
4 dl vettä
Foodin Chai-Appelsiini
-raakasuklaanvalmistus-
paketti
Kiehauta ainekset kattilassa.
Nosta kattila syrjään jäähtymään ja
laita kansi päälle. (Voit tässä vaiheessa
halutessasi lisätä hunajaa tai koivuso-
keria, jos kaipaat lisää makeutta.)
Soseuta tehosekoittimessa tai sauva-
sekoittimella tasaiseksi. Käytä sosetta
kastikkeena jäätelön kanssa.
Valmista suklaa pakkauksen ohjeiden
mukaan. Lisää sula suklaamassa
muotteihin, jotka tulevat pakkauksen
mukana. Koristele haluamillasi
kuivatuilla marjoilla ja pähkinöillä.
Voit käyttää sulaa suklaamassaa
myös erilaisten jouluherkkujen
koristelussa tai vaikkapa osana
suklaamoussea tai -kakkua!
Glögikastike jäätelölle
Chai-appelsiinisuklaa
Haluatko valmistaa myös jäätelön itse? Lue resepti
kotisivuiltamme
life.fi/innostu_kanssammeKanelinen
taateli-mantelikastike
riisipuurolle
6 medjool-taatelia
2 rkl mantelitahnaa
1 tl ceyloninkanelia
ripaus vaniljaa ja merisuolaa
vettä
Poista taateleista kivet ja lisää ne blenderiin
yhdessä mantelitahnan kanssa. Lisää
joukkoon loraus vettä ja sekoita tasaiseksi.
Lisää vettä vähän kerrallaan tarpeen
mukaan. Kun seos on tasainen viimeistele
kastike mausteilla ja nauti puuron kera.
(Resepti: Aino Mäkelä)
VINKKI! uusi lisuke
joulupuurolle!