Luontaistuntija 4/2015 - page 5

Luontaistuntija
5
5
M
arkkinoilla on erilaisia heraproteiinival-
misteita, joiden laatuun vaikuttaa eniten
niiden valmistustapa. Jos proteiineja kä-
sitellään liikaa, niiden rakenne muuttuu
ja sen myötä laatu ja bioaktiivisuus heikkenevät. Siksi
onkin tehokasta käyttää valmistusprosessissa aktivoi-
tua heraproteiinia, jonka hyödylliset ominaisuudet
sekä imeytyminen moninkertaistuvat tavalliseen he-
raproteiiniin verrattuna. Patentoidulla aktivointime-
netelmällä osa heraproteiinin sisältämistä rikkiyhdis-
teistä avautuu avoimiksi SH-ryhmiksi, jotka edistävät
terveyttä monin tavoin. Kehossa jatkuvasti tapahtuva
hapetusstressi aiheuttaa suurimman osan nykyisistä
rappeutumissairauksista. Tärkeimpiä rikkiyhdisteitä,
tioleita, on runsaasti elimistön sellaisissa rakenteissa,
jotka kuluttavat happea runsaasti. 
Huomionarvoista on myös, että ACTIWHEY
®
-he-
raproteiinin aminohappokoostumusta voidaan pitää
jopa täydellisempänä kuin kananmunan, jota on ylei-
sesti pidetty parhaana mahdollisena. Se sisältää pal-
jon elimistölle hyödyllisiä rikkipitoisia aminohappoja,
kuten tryptofaania sekä valiinia, leusiinia ja isoleusii-
nia, sekä muita mikroravinteita. 
LAADUKASTA PROTEIINIA KAIKILLE ATERIOILLE
Runsaasti proteiinia sisältäviä ruoka-aineita tulisi olla
kaikilla aterioilla, myös aamu- tai iltapalalla sekä vä-
lipaloilla. Monesti etenkin ikääntyneiden ja painoa
pudottavien on vaikea saada täyteen riittävää pro-
teiinimäärää pelkillä pääaterioilla, koska annoskoot
voivat olla hyvin pieniä. Proteiinimäärä aamupalalla,
lounaalla ja päivällisellä olisi hyvä olla ainakin 20 g/
annos, koska näin aminohappojen määrä nousee riit-
tävän suureksi elimistössä. Se saa aikaan rakentavaa
lihas- ja kudosvaikutusta sekä tekee kylläisen olon.
Metabolinen oireyhtymä eli aineenvaihduntaan liit-
tyvä oireyhtymä tarkoittaa tilaa, jossa samalla henki-
löllä on useita terveyttä uhkaavia häiriöitä yhtä aikaa.
Sen aiheuttaa usein keskivartalolihavuus, josta taas
usein on seurauksena elimistön hapetusstressi. Ris-
kinä on sairastua mm. sydän- ja verisuonisairauksiin
sekä kakkostyypin diabetekseen. Heraproteiinin akti-
vointi kiihdyttää myös kehon omaa glutationituotan-
toa. Glutationi on solunsisäisen antioksidanttijärjestel-
män tärkeä lisäravinne. Sitä tulisi aina olla elimistössä
riittävästi, koska hapetusstressireaktiot vaarantavat
solujen rakenteita. Sairastumisen taustalla on lukuisia
syitä siihen, miksi elimistöä hapettavat reaktiot käyn-
nistyvät. Jos elimistössä on hyvä glutationivarasto,
terveys on turvatumpi.
MITEN KÄYTÄT ACTIWHEY
®
PROTEIINIA
ACTIWHEY
®
on helppo käyttää ja sitä voi lisätä lähes
mihin tahansa ruokaan, juomaan tai jälkiruokaan. AC-
TIWHEY
®
on miedon ja luonnollisen makuinen. Voit
tehdä suosikkiateriastasi terveellisemmän lisäämällä
ruokalusikallinen ACTIWHEY
®
tä siihen. Kokeile myös
smoothieen, jogurtteihin tms. Voit myös parantaa eri
leivonnaisten ja pannukakkujen rakennetta lisäämällä
hieman ACTIWHEY
®
tä niihin. 
Birgit Stenroos
HERAPROTEIINIVALMISTE
RAVITSEE KEHOA
Proteiinit ovat elimistömme tärkeitä rakennusaineita. Ne ovat energianlähde elimistölle ja rakennusaine lihaksille sekä luustolle. Niitä
tarvitaan myös elimistön entsyymi- ja hormonitoimintaan. Maidon proteiinista noin 20% on heraproteiinia. Hera erottuu maidosta juuston
valmistuksessa. Urheilijat tuntevat heraproteiinin palautusravinteena, mutta aktivoitu heraproteiini on paljon muutakin. Aktivoinnin an-
siosta imeytyvyys, ravinteikkuus ja bioaktiivisuus moninkertaistuu. Sopii hyvin laihduttajille, ikääntyneille, sairastuneille ja toipilaille, sekä
runsaasti urheilua harrastaville tai muuta fyysistä rasitusta kokeville.
TÄYSIN UUDENLAINEN 100% SUOMALAINEN
1,2,3,4 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,...23
Powered by FlippingBook