Page 19 - Luontaistuntija 7/2012

19
Palveleva terveyskauppasi
elvyttää
laskimoverenkiertoa
virkistää
poistaa turvotusta
imeytyy hyvin
raikkaan tuoksuinen
Suomalaiset
Tehokkaat hoitotuotteet
kosteuttaa
pehmittää
hoitaa ihoa
imeytyy hyvin
Mikroflooran häiriintymisen syitä
(
tutkittu ihmisillä ja eläimillä) voivat olla:
Antibioottien käyttö:
Antibiootit tuhoavat suoliston maitohappoa
tuottavaa mikroflooraa. Suolistoflooran palautumiseen antibiootti-
kuurin jälkeen voi mennä useita viikkoja, jopa kuukausia.
Sulamaton ruoka:
Sulamaton ruoka voi aiheuttaa haitallisten
bakteerien liikakasvua paksusuolessa. Erityisen herkkiä ovat lapset,
joiden ruoansulatus ei vielä ole sopeutunut kaikkiin niihin ruoka-
aineisiin, joita nykyään on tarjolla.
Loiset, parasiitit, ym.:
On havaittu, että monet erilaiset pieneliöt
voivat muuttaa omilla aineenvaihduntatuotteillaan suoliston mikro-
flooraa. Vaikka kaikki loisiin ja parasiitteihin lukeutuvat pineneliöt
eivät aiheuttaisikaan välitöntä haittaa terveydelle, ne haittaa-
vat ravintoaineiden imeytymistä ja hyödynnettävyyttä. Sen seurauk-
sena voi tulla erilaisia puutoksia.
Ruoka-aineyliherkkyydet:
Tärkkelysintoleranssi, laktoosi-intoleranssi,
paksusuolentulehdus, kystinen fibroosi, hiiva- (Candida albicans) ja
helikoinfektiot (H. pyloris) voivat tuhota suoliston normaalia mikrofloo-
raa, lisätä mädättäjäbakteerien kasvua ja heikentää maitohappo-
bakteerien osuutta.
Stressi:
Ylirasitus ja ärtyneisyys voivat aiheuttaa ruokahaluttomuutta,
masennusta ja toiminnallisia vatsavaivoja (ripuli jne.), jotka “sekoit-
tavat” suolistoflooran.
Kuukautishäiriöt
(
PMS). Kuukautisiin liittyvät hormonaaliset muutok-
set voivat aiheuttaa suolisto-ongelmia, kouristuksia ja ripulia, jotka
eliminoivat” hyvää suolisto-flooraa.
Aboa Medica
on yritys, joka valmistaa Saccharomyces boulardii -probi-
oottihiivakapseleita Suomessa. Yhdessä kapselissa on vähintään 20 mil-
jardia elävää probioottia/g. Tämä probiootti todettiin äskettäin tehdyssä
suomalaistutkimuksessa hyvin lämmönkestäväksi: 50°C lämpötilassa
löytyi 10 minuutin kuumentamisen jälkeen vielä 26 miljardia elävää
probioottia/g (Eurofins Scientific Finland [FINAS] T248 [EN ISO/IEC 17024],
AR-12-FL-001469-01). •