Page 18 - Luontaistuntija 7/2012

18
Luontaistuntija 7
|
2012
Teksti: Tapani Lahti
Barbro ”Lill-Babs” Svensson
sinisilmäinen viihdyttäjä
ja artisti Ruotsista
Lukeminen, liikunta ja autolla ajaminen ovat itsestäänselvyyksiä useimmille
ihmisille, mutta iän myötä yhä useammalla näkökyky heikkenee. Lill-Babsin
ongelmana oli väsyneet silmät ja pimeänäön huononeminen, mutta Blue
eye – ravintolisän ansiosta hänen näkönsä parani merkittävästi.
Ravinto on tärkeä tekijä, joka saattaa vaikuttaa iästä johtuviin silmä-
ongelmiin. Käyttämällä ruotsalaista Blue eye – ravintolisää voit ennalta-
ehkäistä näköongelmia ja nauttia hyvän näön ja terveiden silmien
tarjoamasta vapaudesta.
-
Ravintolisä sisältää ruotsalaisista mustikoista peräisin olevaa uutetta,
jonka antioksidanttipitoisuus on paljon korkeampi kuin amerikkalaisten,
sisätiloissa viljeltyjen sukulaismarjojen. Näin sanoo Barbro ”Lill-Babs”
Svensson, joka säännöllisesti käyttää Blue Eyea silmiensä hyväksi.
Silmäni tuntuvat
nuorilta”
TIETOA BLUE EYESTA®
Luteiini säilyttää näöntarkkuuden ja suojaa silmän verkkokalvoa/keltatäplää haitallisilta
UV-säteiltä.
Blue Eye® sisältää mustikkauutetta, luteiinia, sinkkiä, zeaksantiinia ja muita
antioksidantteja.
Blue Eye® on Ruotsin ostetuin mustikka-/luteiinituote rasittuneille ja ikääntyville silmille.
TABLETTI PÄIVÄSSÄ RIITTÄÄ
Vastaa kokonaista kupillista ruotsalaisia mustikoita.
Sisältää 25 mg ekologista luteiinia.
Sisältää viisi kertaa enemmän luteiinia kuin mikään muu mustikka-/luteiinituote.
Sisältää yksitoista kertaa enemmän luteiinia kuin mitä päivittäisestä ruoasta saadaan.
Blue Eye® valmistetaan Pohjoismaissa ankarien laatuvaatimusten alaisuudessa.
Lisätietoja: Elexir Pharma AB puhelin 06 3436 506 tai
.
Elexir Pharma on ruotsalainen yritys, joka kehittää luonnollisia ja ekologisia itsehoito-
tuotteita pohjoismaisille markkinoille.
Nykyaikaisia ravintolisiä nykyaikaisille ihmisille
SACCHAROMYCES BOULARDII
HIIVA-
PROBIOOTTI
CANDIDAA JA ANTIBIOOTTIKUURIN
HAITTOJA VASTAAN
PROBIOOTTIHIIVA on hyvin poikkeuksellinen, sillä se on
kuin maitohappobakteeri tuottaessaan maitohappoa.
Muut hiivat tuottavat vain alkoholia ja hiilihappoa. Tämä
terveyshiivaksi” kutsuttu probioottihiiva on tiettävästi
ainoa, joka kestää kuumuutta, happoja ja antibiootteja
paremmin kuin mikään muu probiootti. Mikään antibiootti
ei myöskään pysty vahingoittamaan sitä, koska se ei ole
bakteeri. Se pystyy siis ylläpitämään suoliston maitohap-
poisuutta vaativissakin olosuhteissa, jopa silloinkin, kun
käytetään muille probiooteille tuhoisia lääkkeitä, kuten
antibiootteja tai kun mahasuolikanava on liian hapan.
HIIVAPROBIOOTTI on hiivatyyppi, jonka tutkija
Henri Boulard
eristi
vuonna 1923 mangostanihedelmien (Garcinia mangostana) kuorista.
Hän havaitsi, että itäaasialaiset käyttivät mangostanin kuorta erilasiin
ruoansulatuksellisiin ongelmiin. Tarkempien tutkimusten jälkeen hän
löysi kuorien pinnalta aiemmin tuntemattoman hiivalajin, jonka nimeksi
annettiin Saccharomyces boulardii, löytäjänsä mukaan.
MIHIN SACCHAROMYCES BOULARDII AUTTAA?
Saccharomyces boulardii on hiivaprobiootti, joka auttaa erityisesti sellai-
sissa toiminnallisissa vatsavaivoissa ja mahasuolikanavan ongelmissa,
joissa sairaudet on poissuljettu, mutta bakteerikanta on jatkuvasti se-
kaisin, huolimatta maitohappobakteerivalmisteiden jatkuvasta käytöstä.
Kun suolistossa on huono mikrofloora ei mikrobien keskinäinen suhde
toisiinsa ole ihmiselle suotuisa, vaan suoliston toimintaa häiritsevä.
Tällöin tietyt ruoansulatus- ja suolisto-ongelmat alkavat ilmaantua. Suo-
listofloora voi mennä sekaisin antibiooteista, turistimatkoilla, ylensyön-
nistä, liiallisesta tärkkelyksestä jne.