Banaanivohvelit
Kevyesti maustetut vohvelit saavat makeutta ja eksotiikkaa
banaanista ja kookoksesta. Parhaimmillaan vastapaistettuina!
Mulperimuffinit
ja cashewkerma
Makeat ja hieman happamat mulperimarjat ovat oikeita
supermarjoja.
5
vohvelia
2
kypsää banaania
3
kananmunaa
1
tl kanelia
Ripaus meri- tai vuorisuolaa
Ripaus kardemummaa
1
rkl kookosöljyä
Aja ainekset tehosekoittimessa kuohkeaksi vohvelitaikinaksi.
Kuumenna vohvelirauta ja sivele siihen neitsytkookosöljyä. Paista
vohvelit. Tarjoile sitruunamelissan ja mustikoiden kanssa!
Noin 15 kpl
5
dl mulperimarjoja
2
dl pekaanipähkinöitä
2
dl cashewpähkinöitä
1/2
dl lucuma-jauhetta
1
tl aitoa vaniljaa
Ripaus meri- tai vuorisuolaa
Jauha pähkinät jauheeksi. Jos mulperit ovat aivan kuivia, liota niitä
hetki vedessä ennen käyttöä. Aja kaikki ainekset monitoimikoneella
taikinaksi. Pientä rouheisuutta voi jäädä, mutta taikina on hyvä,
kun voit pyöritellä siitä pienen pallon, joka pysyy kasassa. Painele
taikina pieniin koviin tai silikonisiin muffinivuokiin.
Cashewkerma
3 1/2
dl cashewpähkinöitä liotettuina
1
dl vettä
1/2
dl kookosöljyä
2
rkl hunajaa
1
tl aitoa vaniljajauhetta
Aja ainekset monitoimikoneessa tai tehosekoittimella silkkisen
sileäksi kermaksi. Malta sekoittaa tarpeeksi kauan, jotta pähkinät liuke-
nevat nesteeseen. Laita kerma pursotinpussiin ja pakastimeen tunniksi,
jotta kookosöljy jähmettyy. Pursota creme muffineiden päälle.
Mustikat ovat
kotimetsiemme
superruokaa.
Vohvelit maistuvat
herkullisilta myös
muiden marjojen
kanssa.
18
LiveLife •
2/2014
Superruoka