Table of Contents Table of Contents
Previous Page  19 / 24 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 19 / 24 Next Page
Page Background

100% luonnollinen

ruusunmarja nivelille!

Löydät

meidät nimellä:

Bringwell Finland

* J Nutr. 2002 Mar;132(3):461-71. Institute for Nutrition Research, Faculty of Medicine, University of Oslo, Blindern, 0316, Norway.

** The anti-inflammatory properties of rose-hip. Winther K, Rein E, Kharazmi A. Inflammopharmacology 1999;7:63–8.

The effects of Standardized Herbal Remedy Made from a Subtype of Rosa canina in Patients with Osteoarthritis. Odd Warholm, MD,

Sigrun Skaar, MD, Ewa Hedman, RN et al. Department of Orthopaedic Surgery, Vestfold Central Hospital, Tönsberg, Norway. Publicerad i

Current Therapeutic Research, Volume 64, No 1 January 2003. Phytomedicine 11 (2004) 383-391.

Standardized powder made from rosehips (Rosa canina L.) improves function and reduces pain and the consumption of rescue medica-

tion in osteoarthritis. Winther K. A. Osteoarthritis Cartilage 2008;16(Suppl 1):S8–9.

MOVO

Ruusunmarjassa on runsaasti C-vitamiinia,

väitetäänkin että yksi ruusunmarja antaa päivit-

täistarpeen C-vitamiinia. Lisäksi ruusunmarjassa

on mm. A- ja E-vitamiinia, galaktolipidejä sekä

runsaasti antioksidantteja. Antioksidantit suo-

jaavat soluja hapettumisstressiltä. Tutkimuksen*

mukaan ruusunmarja sisältää enemmän antioksi-

dantteja kuin mm. saksanpähkinä tai granaattio-

mena ja moninkertaisesti enemmän kuin mustik-

ka,jota pidetään varsinaisena superruokana.

Ruotsissa ruusunmarjaa hyödynnetään enemmän

kuin Suomessa. Ruusunmarjaa on perintei-

sesti käytetty mm. virtsateiden ja nivelvaivojen

hoitoon. Erityisesti ruusunmarjan galaktolipideillä

sanotaan olevan tulehdusta vähentävä ja

niveliä ”voiteleva” vaikutus. Ruusunmarjan väri

vaihtelee, lajikkeesta riippuen, tumman punai-

sesta oranssiin. Kypsiä ruusunmarjoja voi periaat-

teessa syödä raakana, mutta ne eivät maistu

kovin hyviltä. Lisäksi ruusunmarjan karvaiset

siemenet pitää poistaa ennen nauttimista.

Movo – tutkittua

ruusunmarjajauhetta nivelille

Tanskalainen Erik Hansen havaitsi jo 90-luvun

puolivälissä, että tietty ruusunmarjalajike vaikut-

ti niveliin. Hansenillä oli tapana syödä kesäisin

runsaasti tuoreita ruusunmarjoja ja hän huomasi

nivelien pysyvän varsin notkeina.

Hansen tajusi selvän yhteyden ruusunmarjan ja

nivelten liikkuvuuden välillä, joten hän kehitti

hellävaraisen kuivaus- ja jauhamismenetelmän

saadakseen ruusunmarjaa vuoden ympäri.

Hansen lähestyi aiheen tiimoilta Kööpenhaminan

yliopiston, Rikshospitaletin (sairaala) ja Tanskan

maataloustutkimuslaitoksen tutkijoita ja tänä

päivänä, yli viidentoista vuoden tutkimustyön

ja seitsemän julkaistun tieteellisen tutkimuksen

jälkeen, nivelille suotuisa vaikutus on tieteellisesti

todistettu**.

Movo-ruusunmarjavalmiste on noussut Pohjois-

maiden käytetyimmäksi. Tarkat laatuvaatimukset

täyttävässä Movossa käytetään vain Langelandin

Rosa canina L -lajiketta, jonka GOPO®-pitoisuus

(galaktolipidi) on erityisen korkea. Movon paten-

toitu kylmäkuivatusmenetelmä ei tuhoa ruusun-

marjan ravintoaineita ja säilyttää näin korkean

GOPO®-pitoisuuden. GOPO®-ruusunmarja

lievittää tulehdusta, kipua ja lisää nivelten

liikkuvuutta**. Tutkimuksissa on myös havaittu

kipulääkkeiden käytön vähenemistä, vastaavaa ei

tiettävästi ole pystytty osoittamaan glukosamii-

nilla.

Helppo ja mukava käyttää

Movo-ruusunmarjajauhetta voi käyttää puuroissa,

smoothieissa, leivonnassa tai vaikkapa salaateis-

sa. Varsinaisen terveyspommin saa tekemällä

edellisenä iltana raakapuuron jääkaappiin.

Raakapuuron etuna on, että sisältöä voi muokata

pakastimen ja ruokakaapin mukaan.

Nopea ja terveellinen raakapuuro

3/4 dl kaurahiutaleita

1 rkl vehnäleseitä

1 rkl Movo-ruusunmarjajauhetta

1 rkl pellavansiemeniä

1 rkl rouhittuja manteleita

Muutama pakastettu mustikka, vadelma ja man-

sikka (tai mitä sattuu kaapista löytymään).

Vettä niin paljon, että siemenet ja jauhe peittyvät.

Anna vaikuttaa vaikkapa yön yli ja lisää 1 dl turk-

kilaista tai luonnonjogurttia ja sekoita. Nauti!

Lisätietoja

:

www.bringwell.fi

Antioksidanttien määrä eri kasviksissa/marjoissa*