Page 5 - Terveystuoteopas_12_pohjaGrey

Basic HTML Version

5
Luontaistuntija-ketjun asiakaslehti | www.luontaistuntijat.fi
| Suolisto ja puhdistus |
Terveydestä puhuttaessa suoliston osuus hyvinvoinnissa on
ratkaiseva. Närästys, turvotus, ilmavaivat ja ummetus ovat
monelle tuttuja vaivoja. Suolistohäiriöt saattavat saada
aikaan myös muualla kehossa ilmeneviä ongelmia.
AVAINASEMASSA SUOLISTO
Happo-emästasapai-
nolle. Puhdistu, virkisty,
hoikistu! Poista hap-
pamat kuona-aineet
kehosta, olosi virkistyy,
kevenee ja samalla tuet
painonhallintaa.
pH-balance
PASCOE
260 g (ovh 26,65) 76,55 e/kg
Lääkäri Kaarlo
Jaakkolan uudesta
pokkarista neuvoja
vatsan ja suoliston
ongelmiin aina
närästyksestä
peräpukamiin.
Vatsa Kuntoon
Serrapeptaasi
90 kaps. (ovh 57,15) 910,00 e/kg
Sisältää terveydelle
ja suoliston toimin-
nalle arvokkaita
luonnonaineita,
mustikkaa, tyrni-
marjaa, karpaloa ja
ruusunmarjaa yhdes-
sä pellavarouheen ja
kauraleseen kanssa.
Linomix
500 g (ovh 20,85) 35,80 e/kg
Vatsan hyvinvointiin: Auttaa vält-
tämään ilmavaivoja ja turvotusta
ruokailun
jälkeen.
Edistää
ruoan-
sulatusta.
Dida
90 tabl. (ovh 28,30) 242,40 e/kg
Digest Gold on
maailman ostetuin
ruoansulatusentsyy-
mi. Täysin lisäainee-
ton ja kasviperäinen
entsyymi, tehokas
ja turvallinen.
Enzymedica
Digest Gold
45 kaps. (ovh 35,40)
Probioottihiiva, joka
palauttaa suoliston
luonnollisen maito-
happotasapainon.
Kokeile vatsavaivoissa,
joihin maitohappo-
bakteerit eivät tunnu
tehoavan.
Boulardii
60 kaps. (ovh 25,40)
Luonnollinen puhdistuskuuri:
Auttaa kehoasi sen luonnollisessa
puhdistumisessa, edistää ruoansu-
latusta ja
poistaa
nestettä.
BioDrain
90 tabl. (ovh 35,40) 302,00 e/kg
HUIPPUTARJOUS!
TIESITKÖ...
Ruoka-aineista emästä muo-
dostavia ovat lähes kaikki
hedelmät, lehti- ja juurivi-
hannekset, mantelit, maito,
lähes kaikki marjat, “kedon
ruohot”, maidon herasta
valmistettu mesjuusto, idä-
tetyt siemenet, herneet ja
pavut.
Haponmuodostajia
ovat kaikki lihat (myös kala),
viljatuotteet (idättäminen tai
maitohapattaminen ennen
ruoanvalmistusta voi paran-
taa tilannetta), rasvat ja öljyt,
idättämättömät pavut, her-
neet ja linssit, sokeri, hunaja,
kahvi, tee, kaakao, juustot ja
munanvalkuainen.
Emäksen muodostajien 10
kärjessä: 1. Voikukanlehti, 2.
Salaatti, 3. Porkkana, 4. Ap-
pelsiini, 5. Banaani, 6. Mes-
juusto, 7. Lanttu, 8. Peruna, 9.
Pinaatti, 10. Lehtikaali.
Maitotuotteiden “arvojärjes-
tys”: 1. viili, piimät ja maus-
tamaton jugurtti, 2. pastöroi-
maton maito, 3. pastöroitu
maito.
Suomalaiset terveysvaikut-
teiset marjat - mustikka, tyr-
ni, karpalo ja ruusunmarja
- tukevat ruoansulatusta.
19
90
45
50
24
00
UUTUUS!
20
30
15
00
17
90
29
90
29
90
Terveyden ylläpitämiseksi kannat-
taa nauttia pääosin emäsylijää-
mäistä ravintoa. Nykyisillä ruoka-
tottumuksilla saamme kuitenkin
lähes 90-prosenttisesti happoyli-
jäämäistä ravintoa, josta kertyy
soluihin, solunesteisiin ja luustoon
happokasautumia.
Aine on happoa muodosta-
vaa, kun se ruoansulatusnesteiden
vaikutuksesta
muodostaa
ma-
halaukussa happoa. Vastaavasti
ruoka-aine on emäsylijäämäinen
silloin, kun se ruoansulatusnes-
teiden vaikutuksesta muodostaa
mahalaukussa
emästä.
Kehon
happamuutta voidaan puskuroi-
da nauttimalla veteen sekoitettua
emäksisistä kivennäisainejauhetta.
Keittäminen, kuoriminen ja so-
keroiminen turmelevat tuotteiden
emäksisten aineiden vaikutusta.
Jos emäksisiä ruoka-aineita keite-
tään, suurin osa niiden ravinteista
liukenee keitinveteen.
SUOLISTO REAGOI HERKÄSTI
Suoliston merkitys terveydellem-
me on suurempi kuin saatamme
ajatellakaan. Suolisto myös reagoi
herkästi häiriötekijöihin. Moni on
kokeillut ruoansulatusta edistä-
viä luontaisia entsyymejä, jotka
tehostavat ruoan pilkkoutumista,
ravinteiden viemistä soluihin sekä
aineenvaihduntamyrkkyjen poista-
mista. Jopa joka toisen suomalaisen
arvellaan tarvitsevan ruoansula-
tuksen avuksi entsyymivalmisteita.
Ruoansulatuselimistön luon-
tainen
puhdistuskuuri
edistää
kuona-aineiden poistumista elimis-
töstä, ehkäisee turvotusta ja tukee
painonhallintaa. Suoliston puhdis-
tuessa elimistö saa lisää elinvoimaa
ja kehon toimintakyky kohenee.
Ummetusta ja ilmavaivoja
esiintyy suolen toimiessa huonosti.
Tämä puolestaan saattaa aiheuttaa
jopa päänsärkyä ja migreeniä. Eräät
yrttiuutteet auttavat hillitsemään
ruoansulatuksen häiriötiloja, jotka
useimmiten ovat stressin ja epä-
edullisten
ruokailutottumusten
seurausta.
Suoliston bakteerikannan ta-
sapainottamiseksi on olemassa
monenlaisia luontaisia itsehoito-
valmisteita. Eräs sellainen on probi-
oottihiiva, joka tuottaa maitohap-
poa ja kestää suoliston vaativiakin
olosuhteita.
Kannattaa tutustua kirjalli-
suuden välityksellä vatsalle ys-
tävälliseen
ruokavalioon
sekä
ruoansulatusongelmiin ja niiden
ratkaisemiseen ravintolisien avulla.
Marjajauheita
sisältävä
pellavarouhe veteen, viiliin
tai puuroon sekoitettuna
edistää suolen toimintaa
ja ehkäisee ummetusta. Se
on myös hyvä kuitujen sekä
kivennäis- ja hivenaineiden
lähde, joka tuo elimistöön
luontaisia rohtovaikutuksia.
Serrapeptaasia käy-
tetään verisuonten ja
suoliston hyvinvoin-
tiin sekä nivelille. Se
on silkkiäistoukan
suolistosta eristetyn
bakteerin avulla
tuotettu
entsyymi.
Katso lähin myymäläsi takakannesta tai asioi verkkokaupassa www.luontaistuntijat.fi
Teksti | Timo Elo
Tarjoukset ovat voimassa 2.6.2012 asti tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Tuotteet saattavat vaihdella myymälöittäin.