10-
KERTAISTA ENTSYYMITEHOA
Useat, jotka kärsivät näistä monesti äkillisesti ilmaantu-
vista oireista, eivät tiedä vaivojensa todellista syytä. Kun
sairauden mahdollisuus on suljettu pois, oireita yritetään
usein hoitaa virheellisesti pelkillä maitohappobaktee-
reilla tai närästyslääkkeillä. Tällaiset hoitotuotteet eivät
kuitenkaan auta silloin, kun oireet johtuvat ruoansula-
tuksen kykenemättömyydestä sulattaa eli pilkkoa ravin-
toaineita. Tähän saattaa olla syynä esim. liikasyönti tai
jonkin ruoka-aineen intoleranssi. Joissakin tapauksissa
närästyslääkkeiden käyttö voi jopa pahentaa ongelmaa,
koska ne heikentävät vatsahappojen toimintaa ja näin
myös ruoan pilkkoutumisprosessin etenemistä.
ENTSYYMIEN TÄRKEÄ TEHTÄVÄ
Ihmisen ruoansulatusjärjestelmässä on monia eri
entsyymejä, joita mm. haima erittää. Niistä jokainen
huolehtii omalta osaltaan eri ravintoaineiden eli hii-
lihydraattien, proteiinin ja rasvan pilkkoutumisesta
sellaiseen muotoon, että elimistö pystyy käyttämään
ne hyväkseen. Jos näitä entsyymejä ei erity riittävästi,
syntyy edellä mainittuja epämiellyttäviä oireita. Ent-
syymien liian vähäinen eritys on liitetty jopa yhdeksi
osasyyksi ruoka-aineallergioihin.
Oikeanlaisella laadukkaalla entsyymivalmisteella
voidaan saavuttaa elimistön ruoansulatusjärjestelmän
vaatima entsyymitaso. Natura Media Oy:n MONIZYM
X10 vastaa tähän tarpeeseen. Se sisältää poikkeuksel-
lisen vahvan yhdistelmän proteaaseja, karbohydraaseja
ja lipaaseja. Se koostuu 100% kasviperäisistä raaka-ai-
neista, joten se sopii myös kasvisruokavaliota noudat-
taville. Kapseleiden entsyymit täsmävaikuttavat sel-
laisen ravinnon pilkkoutumiseen, joka usein aiheuttaa
ruoansulatusoireita, kuten tuoreet vihannekset, maito,
soija, pavut, viljat ja liha.
Ruoansulatuksen normaali toiminta on tär-
keä osa jokapäiväistä hyvinvointia, sillä jos
ruoansulatusvaivoja ilmenee, oireet voivat
rajoittaa elämää ja olla hyvin kiusallisia. Ne
voivat ilmentyä erilaisina vatsakipuina ja
kouristuksina, turvotuksen tunteena, liialli-
sena suolistokaasujen muodostumisena jne.
Ne voivat olla satunnaisia tai kroonisia. Eten-
kin kesällä tekisi mieli ottaa kaikki irti ihanis-
ta kotimaisista vihanneksista, grilliherkuista
ja kaikesta muusta, mistä nautimme Suomen
lyhyen kesän aikana. Monia kuitenkin juuri
tänä vuodenaikana kiusaa em. oireet.
Eri entsyymit vaikuttavat eri osissa ruoansulatuska-
navaa. MONIZYM X10:tä kehitettäessä tämä on otettu
huomioon. Sen pH on alueella 3-9, joten se toimii
tehokkaasti läpi koko ruuansulatuselimistön, jonka pH
vaihtelee suuresti sen eri osissa.
MONIZYM X10 sisältää kolmea proteaasia (I, II, III) sekä
bromelaiinia, papaiinia ja peptaaseja, jotka hajoittavat
ravinnon proteiinit sellaiseen muotoon, että elimistö
pystyy hyödyntämään ne. Tällä yhdistelmällä on lisäksi
sekä endo-peptidaasinen että ekso-peptidaasinen vai-
kutus, mitä merkitsee sitä, että se pystyy hajottamaan
proteiiniketjuja sekä niiden päistä, että keskeltä. Tuot-
teen sisältämä lipaasi on korkea-aktiivista, kasvipe-
räistä lipaasia, jonka teho ei heikkene mahahappojen
vaikutuksesta, toisin kuin eläinperäisen lipaasin. Se
huolehtii tehokkaasta rasvojen pilkkoutumisesta.
MONIZYM X10 sisältää kattavan yhdistelmän eri-
tyyppisten hiilihydraattipitoisten ruoka-aineiden pilk-
komiseen tarvittavia entsyymejä eli karbohydraaseja.
Laktaasi, hemisellulaasi ja alfa-galaktosidaasi, sekä
amylaasi, sellulaasi, invertaasi, ja maltaasi huolehtivat
kaikki omalta osaltaan hiilihydraattien pilkkoutumises-
ta. Ne pilkkovat myös juuri sellaisia hiilihydraatteja,
jotka aiheuttavat ruoansulatusoireita, kuten maidon
sisältämä laktoosi, kasvisten vaikeasti hajoavat sokerit
ja kotimaisen viljan tärkkelys.
Entsyymikapseli on helppo nauttia aina tarvittaessa:
se voidaan niellä sellaisenaan nesteen kera ennen ate-
riaa tai sen aikana. Kapseli voidaan myös avata ja jauhe
sirotella suoraan ruokaan tai nesteeseen.
NAUTI KESÄN HERKUISTA
ILMAN RUOANSULATUSVAIVOJA!