Page 9 - LT04_12_pohjaGrey

Basic HTML Version

9
Palveleva terveyskauppasi
KAIPAAKO NAINEN KALSIUMIA?
Vuonna 2005 määriteltyjen suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan
yli 20-vuotiaat tarvitsevat 800 milligrammaa kalsiumia vuorokaudessa.
10-20-vuotiaat nuoret ja raskaana olevat jopa 900 milligrammaa. Millainen
kalsium-valmiste kannattaa valita?
Kauppojen hyllyt pursuavat erilaisia kalkkivalmisteita. On eri vahvuuk-
sia, erilaisia kalkin lähteitä, D-vitamiinilla ja magnesiumilla höystettyjä.
Oikean kalkkivalmisteen valinnassa on tärkeää, että se tehoaa kol-
mella tasolla: varmistaa riittävän kalkin saannin, imeyttää ja kiinnittää sen
luustoon. Käytännössä tämä onnistuu valmisteissa, jotka sisältävät riittä-
vän määrän kalsiumia, imeytymisen ja kalsiumin kuljettamisen kannalta
välttämätöntä D3-vitamiinia sekä kalsiumin kiinnittymisen varmistavaa
K2-vitamiinia.
OSTEOLIS TEHOAA KOLMELLA TASOLLA
Osteolis on koostumukseltaan täydellinen kalsiumvalmiste, joka sisältää
kalsiumin lisäksi tärkeitä luustovitamiineja. K2- ja D3-vitamiinit huolehti-
vat kalkin kulkeutumisesta ja kiinnittymisestä luustoon ja ehkäisevät näin
verisuonten kalkkikertymiä.
D-vitamiinista kohistaan tätä nykyä paljon. Sen puutteellinen saanti
on viime aikoina yhdistetty lähes kaikkeen mahdolliseen terveydelle hai-
talliseen aina uupumuksesta korkeaan verenpaineeseen, nivelkipuihin ja
tiettyihin syöpiin. D-vitamiinin ja luuston yhteys on tähän mennessä pys-
tytty varmuudella todentamaan. Osteolis sisältää D-vitamiinia tarvittavan
päiväannoksen verran.
OMEGA-3-RASVAHAPOT VÄLTTÄMÄTTÖMIÄ
Omega-3-rasvahapot ovat ihmiselle välttämättömiä ja ne ovat osana
monissa kehon toiminnoissa. Koska kehomme ei osaa itse valmistaa
omega-3-rasvahappoja, meidän täytyy saada niitä ravinnosta. Ravinnon
omega-rasvahapot vaikuttavat laaja-alaisesti hyvinvointiin ja terveyteen.
Ne osallistuvat esimerkiksi verisuoniston, hermoston ja rauhasten toimin-
taan ja kehitykseen sekä auttavat alentamaan kolesterolia.
SYDÄNTERVEYS
Omega-3-rasvahapoilla näyttäisi olevan sydäntautiriskiä- ja kuolleisuutta
vähentävä vaikutus. Laaja lähes 280 000 sydänpotilaan kaksois-sokko-
tutkimuksien katsaus toteaa, että omega-3-rasvahapot ja statiinit laskivat
parhaiten sydäntauti- ja muuta kuolleisuutta. On tutkijoita, jotka pitävät
veren omega-rasvahappo-tasojen mittausta hyvänä sydän- ja verisuoni-
sairauksien riskin mittarina.
KOLMANNEN SUKUPOLVEN OMEGA-3 KRILLIÖLJY ON HYVÄ RATKAISU
Krilliöljyssä omega-3 rasvahapot EPA ja DHA ovat sitoutuneet fosfolipidei-
hin, jolloin ne ovat elimistön paremmin hyödynnettävissä kuin kalaöljystä.
Krilliöljy sisältää kalaöljystä poiketen yhtä luonnon vahvimmista antioksi-
danteista astaksantiinia. Astaksantiini ehkäisee elimistömme ennenaikais-
ta ikääntymistä ja pitää krilliöljyn stabiilina ehkäisten sen härskiintymistä.
"Omega-3-rasvahapot ovat ihmiselle välttämättömiä
ja ne ovat osana monissa kehon toiminnoissa.
Koska kehomme ei osaa itse valmistaa omega-3-rasva-
happoja, meidän täytyy saada niitä ravinnosta."