

MAUSTEET
SINAPIT
31
MAUSTEET
VK
SUKLAA-VADELM KAKUT LASISSA
(VEGAANINEN)
Ohje 4 kpl
POHJA
Noin 50 g keksimurskaa tai
kakkupohjaa
VADELMAMOUSSE
1 dl pakastevadelmia
tilkka vettä
1 tl Meira agar agaria
1 dl soijavispiä
1 dl soijavaniljakastiketta
1 rkl kasvipohjaista tuorejuustoa
1 tl Meira vaniljasokeria
1 rkl sokeria
SUKLAAMOUSSE
70 g maidotonta tummaa suklaata
1,5 dl soijavispiä
1 tl Meira vaniljasokeria
LISÄKSI
1-2 dl soijavispiä + 1 tl Meira
vaniljasokeria
1-2 rkl Meira luomu kookoslastuja
noin 100 g vadelmia
2 rkl vadelmajauhetta (jauha
pakastekuivatut vadelmat blenderissä)
1. Mittaa vadelmat ja tilkka vettä kattilaan.
2. Kiehauta ja lisää agar agar vispaten sekaan.
3. Kiehauta seos vielä kerran ja jätä sivuun jäähtymään.
4. Vatkaa soijavispi ja vaahtoutuva soijavaniljakastike kuohkeaksi, jätä sivuun.
5. Notkista kasvipohjainen tuorejuusto sokerien kanssa. Vatkaa sekaan vadelma-
agarseos.
6. Kääntele soijavispivaahto sekaan.
GLUTEENITON: Käytä gluteenittomia keksejä tai -kakkupohjaa.
1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
2. Vatkaa soijavispi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
3. Vatkaa jäähtynyt sula suklaa soijavispin sekaan ja laita mousse pursotinpussiin.
Kokoaminen
1. Murskaa keksit tai kakkupohja neljän lasin pohjalle. Nostele päälle kookoslastuja.
2. Asettele seuraavaksi muutama vadelma lasiin ja pursota päälle suklaamoussea.
3. Nostele sitten vadelmamoussea päälle ja toista kokoaminen.
4. Vaahdota soijavispi ja mausta vaniljasokerilla. Laita vaahto pursotinpussiin
tähtityllan kanssa.
5. Pursota korkeat keot vaahtoa lasikakkujen päälle.
6. Koristele lasikakut vadelmilla ja vadelmajauheella. Tarjoile lasikakut vadelmien kanssa.
LEIVONTA