Previous Page  31 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 31 / 52 Next Page
Page Background

MAUSTEET

SINAPIT

31

MAUSTEET

VK

SUKLAA-VADELM KAKUT LASISSA

(VEGAANINEN)

Ohje 4 kpl

POHJA

Noin 50 g keksimurskaa tai

kakkupohjaa

VADELMAMOUSSE

1 dl pakastevadelmia

tilkka vettä

1 tl Meira agar agaria

1 dl soijavispiä

1 dl soijavaniljakastiketta

1 rkl kasvipohjaista tuorejuustoa

1 tl Meira vaniljasokeria

1 rkl sokeria

SUKLAAMOUSSE

70 g maidotonta tummaa suklaata

1,5 dl soijavispiä

1 tl Meira vaniljasokeria

LISÄKSI

1-2 dl soijavispiä + 1 tl Meira

vaniljasokeria

1-2 rkl Meira luomu kookoslastuja

noin 100 g vadelmia

2 rkl vadelmajauhetta (jauha

pakastekuivatut vadelmat blenderissä)

1. Mittaa vadelmat ja tilkka vettä kattilaan.

2. Kiehauta ja lisää agar agar vispaten sekaan.

3. Kiehauta seos vielä kerran ja jätä sivuun jäähtymään.

4. Vatkaa soijavispi ja vaahtoutuva soijavaniljakastike kuohkeaksi, jätä sivuun.

5. Notkista kasvipohjainen tuorejuusto sokerien kanssa. Vatkaa sekaan vadelma-

agarseos.

6. Kääntele soijavispivaahto sekaan.

GLUTEENITON: Käytä gluteenittomia keksejä tai -kakkupohjaa.

1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

2. Vatkaa soijavispi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

3. Vatkaa jäähtynyt sula suklaa soijavispin sekaan ja laita mousse pursotinpussiin.

Kokoaminen

1. Murskaa keksit tai kakkupohja neljän lasin pohjalle. Nostele päälle kookoslastuja.

2. Asettele seuraavaksi muutama vadelma lasiin ja pursota päälle suklaamoussea.

3. Nostele sitten vadelmamoussea päälle ja toista kokoaminen.

4. Vaahdota soijavispi ja mausta vaniljasokerilla. Laita vaahto pursotinpussiin

tähtityllan kanssa.

5. Pursota korkeat keot vaahtoa lasikakkujen päälle.

6. Koristele lasikakut vadelmilla ja vadelmajauheella. Tarjoile lasikakut vadelmien kanssa.

LEIVONTA