Life Joulukuvasto2015 - page 11

11
PUOLUKKAJÄÄTELÖ
2,5 dl puolukoita
1,5 dl cashew-pähkinöitä
3 rkl hunajaa
2 rkl chia-siemeniä
1 tl kanelia
Valmista puolukkajäätelöseos ajamalla kaikki ainekset mahdollisimman sileäksi seok-
seksi. Kaada seos jäätelökoneeseen ja toimi ohjeen mukaan tai laita se pakasterasiaan
ja laita jäätelöseos noin puoleksi tunniksi pakastimeen. Jos käytät jäisiä marjoja, on
jäätelö melkein heti valmista. Tarjoa piparkakkujen kanssa!
VADELMA-SUKLAAKAKKU
n. 12 palaa (kuva myös kannessa)
Suklaakeksipohja
Väliin
Raakasuklaakuorrute
4 dl saksanpähkinöitä
3-4 dl kotimaisia vadelmia
2 dl raakakaakaojauhetta
3 dl mulperinmarjoja
(1 rkl chia-siemeniä)
1 dl kookosöljyä
1 dl raakakaakaojauhetta
0,5 dl hunajaa
1 rkl maca-jauhetta
ripaus chili-jauhetta
ripaus vuorisuolaa
Laita noin 15 cm halkaisijan irtopohjavuoan ala- ja yläosan väliin leivinpaperi, jotta val-
mis kakku on helppo siirtää tarjoilulautaselle. Aja suklaakeksipohjan ainekset vahvalla
tehosekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi. Seos on valmista, kun
voit pyöräyttää siitä käsissäsi pallon, joka pysyy kasassa.
Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle sekä noin 2 cm reunoille. Laita pohjan päälle
vadelmia. Jos käytät pakastettuja vadelmia, ripottele joukkoon chia-siemeniä, jotka
imevät vadelmista nesteen. Ilman chia-siemeniä sulaneet kotimaiset pakastevadelmat
tekevät pohjasta löysän.
Valmista suklaakuorrute mittaamalla kaikki ainekset pieneen kulhoon. Laita kulho
vesihauteeseen, jossa kookosöljy sulaa ja ainekset on helppo vispata käsin sileäksi
seokseksi. Kaada raakasuklaakuorrute vadelmien päälle. Vie kakkuvuoka noin 20
minuutiksi pakastimeen. Kakku on valmis, kun kuorrute on jähmettynyt.
PIPARKAKUT
Kuiva-aineet
Taatelitahna
300 g mantelijauhoa
1 dl vahvaa pakurihauduketta
2 rkl chia-siemeniä
4 rkl hunajaa
1-2 rkl chai- tai piparkakkumaustetta 6 tuoretta taatelia
1/4 tl laadukasta suolaa
Sekoita kuiva-aineet keskenään kulhossa. Valmista taatelitahna soseuttamalla
ainekset sileäksi seokseksi. Lisää taatelitahna kuiva-aineiden joukkoon ja sekoita
huolellisesti. Kauli taikina levyksi, lisää mantelijauhoa tai nestettä tarvittaessa. Kuivata
piparkakkulevyjä 12 tuntia, esimerkiksi yön yli, matalassa 40°C lämpötilassa. Voit myös
kuivattaa ne uunissa nopeammin noin 100°C lämpötilassa.
Painele levystä muoteilla piparkakkuja!
GLÖGISUKLAA
100 g kaakaomassaa
50 g palmusokeria tai hunajaa
1 tl piparkakkumaustetta tai muita joulumausteita, esim. kanelia
Päälle rusinoita, gojimarjoja, manteleita, pistaasipähkinöitä, mehiläisten siitepölyä
Kuumenna vettä isoon astiaan ja laita syvä kulho lämpimään vesihauteeseen. Raasta
kaakaomassa, laita se kulhoon ja anna kaakaomassan sulaa nestemäiseksi. Ota kulho
pois vesihauteesta ja pyyhkäise vesi pois kulhon reunoilta. Lisää kulhoon muut ainek-
set ja sekoita tasaisesti yhteen.
Kaada seos sopivaan muottiin, esimerkiksi konvehti- tai jääpalamuotteihin, matalareu-
naiseen pakasterasiaan tai lautaselle. Tiputtele suklaan päälle koristeeksi esimerkiksi
rusinoita, gojimarjoja, manteleita, pistaasipähkinöitä tai mehiläisten siitepölyä. Jähmetä
suklaa pakastimessa puolen tunnin ajan. Irrota suklaa muotistaan ja tarjoile pakuriglö-
gin kanssa!
Katso lisää jouluisia reseptejä osoitteesta
life.fi
tai
facebook.com/lifeketju
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10 12,13,14,15,16
Powered by FlippingBook