Joulumakeiset
Hunaja- ja kaneli-
kandeeratut luomupähkinät
Raakasuklaakonvehdit
manteli- ja karpalotäytteellä
Toffee kookoskermasta ja
kurpitsansiemenistä
Raakasuklaata ja
kuivattuja marjoja
suuri pussillinen
3/4
dl luomuhunajaaa
5
dl erilaisia luomupähkinöitä
(
esim. parapähkinöitä, hasselpähkinöitä ja saksanpähkinöitä)
1
maustemitta kanelia
1
maustemitta inkiväärijauhetta
1.
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2.
Sekoita pähkinät, hunaja ja mausteet hyvin keskenään ja
levitä seos uunipellille.
3.
Paahda uunissa 8–10 minuuttia.
4.
Anna jäähtyä ja paloittele.
noin 20 kappaletta
3 1/2
dl mantelijauhoa
1/2
dl agavesiirappia
1 1/2
rkl kookosöljyä
3/4
dl kuivattuja karpaloita hienonnettuina
150
g raakasuklaata tai tummaa suklaata
1.
Sekoita mantelijauho, agavesiirappi ja kookosöljy keskenään.
Lisää hienonnetut karpalot, mutta säästä osa koristelua varten.
Pyörittele taikinasta palloja.
2.
Sulata suklaa vesihauteessa ja dippaa taikinapalloja sulanees-
sa suklaassa.
3.
Asettele konvehdit leivinpaperin päälle ja koristele karpalon
palasilla.
4.
Anna karkkien jähmettyä viileässä.
noin 40 kappaletta
2
dl kookoskermaa
2
dl Life Zero Calorie Sweeteneriä tai
vaihtoehtoisesti 2 dl kookossokeria
1
dl agavesiirappia
1/2
dl rouhittuja luomukurpitsansiemeniä
2
tl himalajansuolaa
toffeemuotteja
1.
Sekoita kookoskerma, agavesiirappi ja Life Zero
Calorie Sweeteneriä paksupohjaisessa kattilassa.
2.
Keitä ilman kantta, kunnes seos on 120-asteista,
tai tee kuulatesti. (Tiputa pieni määrä seosta kylmään
veteen. Jos seoksesta voi pyöritellä “kuulan”, toffee
on valmista.)
3.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää suola sekä kurpitsan-
siemenrouhe.
4.
Kaada seos muotteihin ja anna jäähtyä.
noin 20 palaa
200
g raakasuklaata tai tummaa suklaata
1/2
dl kuivattuja mustikoita hienonnettuina
1/2
dl gojimarjoja hienonnettuina
1/2
dl luomupistaasipähkinöitä rouheena
1/2
dl kookoshiutaleita
1
rkl siitepölyä
2
rkl inkamarjoja hienonnettuina
1.
Sulata suklaa vesihauteessa. Kaada sulanut suklaa
leivinpaperin päälle ja levitä se ohueksi levyksi taikinakaa-
pimen avulla.
2.
Ripottele päälle kuivatut marjat, pähkinärouhe, kookoshiutaleet
ja siitepöly.
3.
Anna jäähtyä ja paloittele.
Oman
maun mukaan
Karpaloita, gojimarjoja,
kuivattuja mustikoita,
mulperinmarjoja... Käytä
omia suosikkejasi ja lisää
persoonallista makua
jouluherkkuihisi.
28
LiveLife•4/2014