LOUNAS:
Kasvisnorirullat
Täytä sushit tällä kertaa hieman toisenlaisella tavalla.
Maukasta, täyttävää ja täynnä hyödyllisiä ravinteita!
1
annos
2
noriarkkia
2 ½
dl keitettyä kvinoaa
1
pieni porkkana raastettuna
¼
avokado viipaleina
¼
tuorekurkku tankoina
½
punainen paprika tankoina
2
rkl tamari-soijakastiketta
Levitä kvinoa kahden noriarkin päälle siten, että yläosaan
jää 2 sentin reunus ilman täytettä. Lisää pilkotut vihan-
nekset arkkien alaosaan. Kostuta noriarkkien yläreunukset
vedellä ja rullaa arkit alhaalta ylös. Leikkaa rullat suupa-
loiksi ja tarjoile soijakastikkeen kanssa.
PÄIVÄLLINEN:
Detox-keitto
Auta vatsaasi ruoka-aineilla, jotka vauhdittavat ruoansula-
tusta ja voivat vaikuttaa myös tulehdusta hillitsevästi.
4
annosta
2
dl viher-, puna- tai valkokaalia
1
litra kasvislientä
5
valkosipulinkynsiä hienonnettuina
½
keltasipuli pilkottuna
6
sellerinvartta pilkottuna
2
porkkanaa pilkottuna
½
dl omenaviinietikkaa
1
sitruunan mehu
merisuolaa maun mukaan
cayennepippuria maun mukaan
½
dl tuoretta korianteria
Kuumenna kasvisliemi suuressa kattilassa. Sekoita jouk-
koon valkosipulimurska. Anna kiehua noin viisi minuuttia
ja lisää sitten pilkotut vihannekset. Sekoita joukkoon
omenaviinietikka, sitruunanmehu, suola ja cayennepip-
puri. Ripottele keiton päälle korianterisilppua ja tarjoile.
Vinkki!
Dippaa noripalaset laaduk-
kaassa soijakastikkeessa, kuten gluteenitto-
massa japanilaisessa tamari-kastikkeessa.
18
LiveLife•3/2014
Detox