Päivällinen
Porkkanaletut
4
annosta
5
dl raastettua porkkanaa
5
kananmunaa
1 ½
tl jauhettua korianteria
suolaa ja pippuria
kookosöljyä paistamiseen
Avokadotahna
2–3
avokadoa
10
kpl varrellisia kapriksia
ruohosipulia
1/2
limen mehu
suolaa ja pippuria
Tee porkkanaraasteesta hienoa blenderissä
ja lisää mukaan muut aineet. Sekoita. Paista
runsaassa kookosöljyssä.
Avokadotahna:
Paloittele kaprikset ja
sekoita kaikki ainekset keskenään.
Koristele kuorituilla hampunsiemenillä ja
ruohosipulilla.
Jälkiruoka
Happamat ja makeat maut sopivat
yhteen todella hyvin.
Karpalot lucumakastikkeella ja
kookoskermavaahdolla
2
annosta
1
prk jähmetettyä kookoskermaa
(
jääkaapissa säilytettynä, 1 vrk ajan)
1–2
rkl hunajaa
aitoa vaniljaa
2
dl karpaloita (sulatettuina)
Lucumakastike
½
dl kookosöljyä
½
dl lucumajauhetta
Kookoskermavaahto:
Avaa kookoskerma-
purkki ja valuta kylmässä erottunut neste
pois. Jäljelle jää tiivistynyt kerma. Vatkaa ker-
man sekaan ilmaa, kunnes seos muistuttaa
kermavaahtoa. Mausta vaniljalla ja hunajalla.
Lucumakastike:
Sulata kookosöljy, ja lisää
sekaan lucuma. Sekoita tasaiseksi. Laita
sulatetut karpalot tarjoiluastiaan, ja lisää
päälle kookoskermavaahto sekä lucuma-
kastike.
Superruoka
taikina leivinpaperoituun irtopohja-
vuokaan, reunoillekin (niin korkeaksi
kuin piirakan haluat, älä kuitenkaan tee
reunasta liian kapeaa). Siirrä hetkeksi
pakkaseen.
Tomaattitäyte:
Sekoita tomaatit kes-
kenään blenderissä ja lisää sen jälkeen
muut ainekset. Siirrä toiseen astiaan
vetäytymään hetkeksi.
Cashew-juustotäyte:
Aloita blen-
daamalla pähkinät hienoiksi, ja lisää
mukaan öljy, sekoittele hyvin. Lisää
mukaan oluthiivahiutaleet, mausteet
ja kookosöljy. Maistele, ja mikäli haluat
vahvemman juuston maun, lisää hie-
man oluthiivahiutaleita. Lopuksi sekoita
mukaan ruohosipuli, blendaa vielä
hetki, niin että koostumus (ja maku) on
hyvä. Ota vuoka pakkasesta, ja levitä
pohjalle ensin cashew-juustotäyte. Sen
päälle tomaattitäyte, ja siirrä piirakka
pakkaseen. Pidä piirakkaa pakkasessa
n. 30 min, ja siirrä sitten jääkaappiin
vähintään muutaman tunnin ajaksi.
Koristele lopuksi ohuilla kesäkurpitsan
siivuilla sekä yrteillä.
18
LiveLife•1/2014
Tiesitkö, että kookos­
kermakin vaahtoutuu? Pidä
purkki jääkaapissa yön yli,
valuta sitten kylmässä
erottunut neste pois ja
vatkaa jäljelle jäänyt
tiivistynyt kerma
vaahdoksi.
Vinkki