Page 20 - LT01_12_pohjaGrey3

Basic HTML Version

20
Luontaistuntija 1
|
2012
Juhlajärjestelyjen aiheuttaman stressin ja kiireen on tiedetty kuluttavan
ihmisestä vitamiineja, mutta se "polttaa" myös entsyymit, joita ihminen
tarvitsee ollakseen energinen ja hyväntuulinen.
Ruoansulatusjärjestelmä ei oikeasti pysty käsittelemään kaikkea sitä
määrää ruokaa, jota ihminen pystyy sisäänsä ahtaamaan, varsinkaan sen
sisältämää tärkkelystä. Leedsin Metropolitan yliopiston johtavat lihavuus-
tutkijat ovat laskeneet, että esimerkiksi joulupäivinä ihmiset saattavat
syödä jopa 6000 kilokaloria yhdessä päivässä. Tämä on kolme kertaa
enemmän kuin aikuinen nainen pystyy päivässä kuluttamaan ja aivan lii-
an paljon esim. 5-vuotiaalle lapselle, jolle riittää yleensä 1550 kilokaloria.
Tutkijat varoittavat, että suuri määrä ruokaa, sekä kaikki se, mitä on
naposteltu ja syöty jouluviikoilla, voi olla syynä ruoansulatusongelmiin,
jotka saattavat jäädä vaivaamaan viikoiksi, kuukausiksi tai jopa pysyvästi.
Se voi vahingoittaa maha-suolikanavaa, sen mikroflooraa ja ruoansula-
tusjärjestelmää.
Entsyymit ja hiivaprobiootti helpottavat
Huolehdi, että saat riittävästi entsyymejä. Maitohappobakteerit eivät
pysty yksin tyydyttämään ruoansulatuksen entsyymitarvetta, jos oma
entsyymiaktiivisuus on heikko.
Monizym®
on yksi parhaimmista entsyymiyhdistelmistä mahan ja
suoliston toiminnallisiin häiriöihin (60 kapselia purkissa). Niitä on helppo
ottaa, sillä ne ovat:
- luonnollisia ja mikrobiperäisiä entsyymejä
- ruuansulatusta edistäviä, otettaessa ruoan kanssa
- tulehduksia parantavia, kun otetaan tyhjään vatsaan.
Annostus: Ota 1-2 kapselia aterian yhteydessä.
Antibiootitkin voivat pilata suolistotasapainon
Jos joutuu käyttämään antibiootteja, suoliston hyvät bakteerit kuolevat ja
niiden tilalle nousee bakteereita ja hiivoja, jotka eivät tuota maitohappoa,
varsinkin siinä vaiheessa kun antibioottikuuri lopetetaan. Tämä tekee
suolistosta mädättävän eli muuttaa fermentoivan suoliston putrefatoi-
vaksi ja vapauttaa suolistohiivat valloilleen. Tätä antibioottien haitallista
Suomalainen juhlaruokakulttuuri voi sekoittaa ruoan-
sulatusjärjestelmän pitkiksi ajoiksi. Kinkku kaikkine
oheisruokineen, jälkiruoat, kakut ja makeiset, joista
suurin osa on tärkkelysperäistä hiilihydraattia, voivat
nostaa kilokalorit jopa 6000:een päivässä, paljastaa
uusin tutkimus (18.11.2011, Daily Mail).
Entsyymipuutos
Sekaisin
joulusta
Kun entsyymituotanto ”väsähtää”, käy huonosti.
Ongelmia, jotka voivat jäädä vaivaksi vuosiksi, ovat mm:
. Varhaisen täyttymisen tunne ja äkillinen turvotus
. Paksusuolen täysinäisyys ja paisuminen
. Keuhkojen toimintahäiriöitä ja ahdistavuus
. Sydämen toimintahäiriöitä ja rytmihäiriöalttius
. Mahan sisällön nouseminen ruokatorveen
. Närästys, ruokatorven syöpymät
. Ruokatorventulehdus, refluksitaudin kehittyminen
. Alttius hengitystieinfektioille ja korvatulehduksille
. Äkillinen ulostamistarve (varsinkin aamuisin)
. Vuorotteleva ripuli ja ummetus
. Pahanhajuinen röyhtäily
. Oksennuksenhajuiset ulosteet
. Runsas suolistokaasujen muodostus
. Papanamaiset ulosteet
. Kuvotus, pahoinvointi
. Kilpirauhashäiriöitä
. Mielialahäiriöitä
Liika syöminen
tukahduttaa entsyymit
Teksti: Tapani Lahti
jälkivaikutusta voi estää uudella
Aboa Medican Boulardii 20x10E9
-hii-
vaprobiootilla. Saccharomyces boulardii on tiettävästi ainoa probiootti,
joka kestää antibiootteja ja voimakkaita vatsahappoja ja pystyy estämään
haitallisen suolistohiivan sekä mädättäjäbakteerien leviämisen suolistossa
antibioottikuurin aikana ja sen jälkeen. Tuote on valmistettu Suomessa.
Lisätietoja tässä artikkelissa
mainituista aiheista saat Luontaistuntijat-kaupasta.