22
Luontaistuntija 2
|
2013
R
uoansulatusongelmat ovat nykyään hyvin yleisiä ja niistä puhu-
taan paljon. Ne voivat ilmetä esimerkiksi erilaisina vatsakipuina ja
kouristuksina, turvotuksen tunteena tai liiallisena suolistokaasujen
muodostumisena. Ne voivat olla satunnaisia tai kroonisia.
Useat, jotka kärsivät näistä oireista, eivät tiedä vaivojensa todellista
syytä, ja siksi oireita yritetään usein hoitaa virheellisesti pelkillä maitohap-
pobakteereilla tai närästyslääkkeillä. Em. hoitotuotteet eivät kuitenkaan
auta silloin, kun oireet johtuvat ruoansulatuksen kykenemättömyydestä
sulattaa eli pilkkoa ravintoaineita. Joissakin tapauksissa närästyslääkkei-
den käyttö voi jopa pahentaa ongelmaa, koska ne heikentävät vatsahap-
pojen toimintaa ja näin myös ruoan pilkkoutumisprosessin etenemistä.
ENTSYYMIEN TÄRKEÄ TEHTÄVÄ
Ihmisen ruoansulatusjärjestelmässä on monia eri entsyymejä, joita mm.
haima erittää. Niistä jokainen huolehtii omalta osaltaan hiilihydraattien,
proteiinin ja rasvan pilkkoutumisesta sellaiseen muotoon, että elimistö
pystyy käyttämään ne hyväkseen. Jos näitä entsyymejä ei erity riittävästi,
syntyy edellä mainittuja epämiellyttäviä oireita. Entsyymien liian vähäinen
erittyminen on liitetty jopa yhdeksi osasyyksi ruoka-aineallergioihin.
Oikeanlaisella, monipuolisella entsyymivalmisteella voidaan saavuttaa
elimistön ruoansulatusjärjestelmän vaatima entsyymitaso. MonizymX10
vastaa tähän tarpeeseen. Se sisältää poikkeuksellisen vahvan yhdistelmän
proteaaseja, karbohydraaseja ja lipaaseja. Nimensä mukaisesti se on 10
kertaa niin vahva kuin aiempi Monizym-valmiste. Se on koostettu 100 %
kasviperäisistä raaka-aineista, joten se sopii myös kasvisruokavaliota nou-
dattaville. MonizymX10-kapseleiden entsyymit täsmävaikuttavat sellaisen
ravinnon pilkkoutumiseen, joka usein aiheuttaa ruoansulatusoireita, kuten
vihannekset, maito, soija, pavut, viljat ja liha.
Eri entsyymit vaikuttavat eri osissa ruoansulatuskanavaa. MonizymX10:tä
kehitettäessä tämä on otettu huomioon. Sen teho säilyy pH-alueella 3-9,
joten se toimii tehokkaasti koko ruoansulatuselimistössä, jonka pH vaih-
telee suuresti sen eri osissa.
TEHOKASTA APUA ENTSYYMIKAPSELEISTA
MonizymX10 sisältää kolmea proteaasia (I, II, III), sekä bromelaiinia,
papaiinia ja peptaaseja, jotka hajoittavat ravinnon proteiinit sellaiseen
muotoon, että elimistö pystyy hyödyntämään ne. Tällä yhdistelmällä on
monista muista entsyymeistä poiketen sekä endo-peptidaasinen että ek-
so-peptidaasinen vaikutus, jolloin se pystyy hajottamaan proteiiniketjuja
sekä niiden päistä että keskeltä. MonizymX10 sisältää lisäksi korkea-
aktiivista, kasviperäistä lipaasia, jonka teho ei heikkene mahahappojen
vaikutuksesta, toisin kuin eläinperäisen lipaasin. Se huolehtii tehokkaasta
rasvojen pilkkoutumisesta.
MonizymX10:ssä on myös kattava yhdistelmä erityyppisten hiilihydraatti-
pitoisten ruoka-aineiden pilkkomiseen tarvittavia entsyymejä, eli karbo-
hydraaseja. Laktaasi, hemisellulaasi ja alfa-galaktosidaasi sekä amylaasi,
sellulaasi, invertaasi ja maltaasi huolehtivat kaikki omalta osaltaan hii-
lihydraattien pilkkoutumisesta, myös sellaisten, jotka usein aiheuttavat
ruoansulatusoireita, kuten maidon sisältämä laktoosi, kasvisten vaikeasti
hajoavat sokerit ja kotimaisen viljan tärkkelys.
MonizymX10-kapseli on helppo nauttia aina tarvittaessa: se voidaan
niellä sellaisenaan nesteen kera ennen ateriaa tai sen aikana. Kapseli
voidaan myös avata ja jauhe sirotella suoraan ruokaan tai nesteeseen.
Toimiva ruoansulatus pystyy hyödyntämään monipuolista ravintoa.
Ruoansulatusvaivojen pelon ei siis
enää tarvitse estää nauttimasta
monipuolista, hyvää ravintoa.
Ruoansulatuksen normaali toiminta on tärkeä osa jokapäiväis-
tä hyvinvointia. Ruoansulatusongelmiin liittyvät oireet voivat
jopa rajoittaa normaalia elämää ja olla hyvin kiusallisia. Siksi
niiden kanssa ei kannata vain yrittää elää, vaan löytää keino
päästä niistä eroon.
EI TARVITSE OLLA VAIVA
RUOANSULATUKSEN
Teksti: Tapani Lahti