Page 23 - Luontaistuntija 9/2012

23
Palveleva terveyskauppasi
HYVÄÄ VATSALLE
JA VYÖTÄRÖLLE
MOLKOSAN
Molkosanissa on runsaasti L+ -maitohappoa, jota elimistö
tarvitsee ja tuottaa hyödyllisten suolistobakteerien ravin-
noksi. Mitä terveempi ja tasapainoisempi bakteerikanta,
sitä paremmin suolisto ja koko elimistö toimii.
Molkosan tekee hyvää vatsalle ja auttaa painonhallinnassa. Nauti Molko-
sania aamuisin, ruoka- tai janojuomaksi antamaan hyvää oloa koko päi-
väksi. Kokeile tuotetta myös jouluruokien liiasta syömisestä aiheutuvaan
täysinäiseen oloon.
Hollannissa 2010 tehdyssä, kaksi viikkoa kestäneessä käyttötutki-
muksessa yleisimmät ruoansulatusongelmat, kuten ummetus, turvotus ja
täysinäinen olo aterian jälkeen vähenivät merkittävästi.
VASTUSTUSKYVYN JUURET SUOLISTOSSA
Hyvinvoinnin ja vastustuskyvyn juuret ovat suolistossa. Terveessä suo-
listossa tuhannet miljardit bakteerit muodostavat suojaavan puskurin
estäen tautibakteerien ja hiivojen liikakasvua. Sairastelu kertookin epä-
tasapainosta suolen hyvien ja huonojen bakteerien välillä. Epätasapaino
johtaa vastustuskyvyn heikkenemiseen. L+ -maitohappo luo hyödyllisil-
le bakteereille suotuisan ympäristön auttaen niitä lisääntymään, jolloin
myös vastustuskyky vahvistuu, ravinteet imeytyvät paremmin ja olo on
energisempi.
LUOMULAATUISTA ALPPIMAITOA
Molkosan valmistetaan tuoreesta luomumaidosta. Valmistusprosessissa
maidosta poistetaan suodattamalla proteiini, hiilihydraatit ja rasva. Puh-
das hera käytetään tarkoitukseen kehitetyllä, omalla maitohappobaktee-
rilla (Lactobacillus casei). Tuloksena on kirkas, runsaasti L+ -maitohappoa
sisältävä Molkosan. Tuote on täysin laktoositon ja sopii siis myös laktoosi-
intoleranteille.
SOPII LAIHDUTTAJILLEKIN
Laihduttajalle Molkosan sopii erityisen hyvin siksi, että se tukee aineen-
vaihduntaa ja ylläpitää sekä rakentaa elimistön happo-emästasapainoa.
Molkosania suositellaan myös vyötärölihavuuden torjuntaan. Uppsalan
yliopistollisessa sairaalassa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että Mol-
kosan laski verensokeria ja tasoitti insuliinihuippuja, jolloin syömisen
hallinta on helpompaa.