23
Palveleva terveyskauppasi
Teksti: Birgit Stenroos, fytonomi
Lehtivihreä – kuin auringonpaistetta elimistölle
VÄHENNÄ KEHOSI MYRKKYKUORMAA
JA PARANNA HAPPO-EMÄSTASAPAINOA
–
NÄIN ONNISTUT MYÖS LAIHDUTTAMISESSA
Ihminen saa ympäristöstä, ruuasta, nautintoaineista ja
elintavoista johtuen elimistöönsä jopa kymmenen kertaa
enemmän haitallisia aineita kuin ennen.
EU:n alueella on arvioitu löytyvän kymmeniätu-
hansia erilaisia ympäristömyrkkyjä ja teollisessa
ruoassa tuhansia elimistölle vieraita kemiallisia
yhdisteitä. Myös ihmisen oma aineenvaihdunta
tuottaa myrkkyjä. Ravinto aiheuttaa suolistossa
mikrobien tasapainohäiriöitä niin, että hiivat ja
haitalliset bakteerit voittavat siellä elintilaa. Hii-
vojen ja bakteereiden tuottamat myrkyt imeytyvät
suolen seinämän lävitse verenkiertoon. Helpoin
tapa vähentää elimistön myrkkykuormaa on lisätä ruokavalioon runsaasti
lehtivihreää sisältäviä aineita tai ottaa kuuri Biomedin Green-kapseleita,
jotka sisältävät kasvikunnan parhaita vihreitä ruoka-aineita: vehnänorasta,
spirulina- sekä chlorella-levää.
RUOHOT – ELÄMÄN ELIKSIIRI
Maapallolla on noin 4700 ruoholajia ja kaikki ovat syötäväksi kelpaavia.
Laiduntavat eläimet syövät ainoastaan ruohoa, mutta muutkin eläimet
syövät sitä sairastuessaan. Ruohot pitävät eläimet terveenä. Myös ihmisen
terveys hyötyy niistä monella tavalla, ja monista voi tehdä esimerkiksi vi-
hermehuja. Mitä vihreämpi kasvi sitä enemmän lehtivihreää. Vehnänoras
on yksi lehtivihreän parhaimpia lähteitä.
VEHNÄNORASMEHU NEUTRALOI MYRKKYJÄ
Vuosikymmenien aikana on kertynyt paljon tietoa elimistön puhdistamises-
ta luonnonaineilla, jotka sisältävät maksan, suoliston, hengitysteiden, mu-
nuaisten ja ihon hikirauhasten toimintaa tukevia ominaisuuksia. Parhaaksi
luokitellut ruoka-aineet ns. superruoat, ovat hyvin ravintoainerikkaita, ja
niillä on vahva positiivinen vaikutus terveyteen ja hyvänolon tunteeseen.
Vehnänorasmehu sisältää kaikkia niitä aineita, jotka pitävät yllä eli-
mistön terveyttä. Se sisältää runsaasti mineraaleja, vitamiineja, aminohap-
poja, lehtivihreää ja paljon elimistölle hyödyllisiä entsyymejä. Entsyymit
auttavat ruoka-aineita pilkkoutumaan. Ilman entsyymejä suolistoltamme
kuluisi viikkoja sulatella ateriaamme. Lehtivihreä tunnetaan tehokkaa-
na suolistossa olevien myrkkyjen poistajana. Vehnänorasmehu tehostaa
elimistön myrkynpoistoa vähentäen raskasmetallien, kuten elohopean,
lyijyn, kadmiumin ja alumiinin myrkyllisiä vaikutuksia ja neutraloimalla
myös muita myrkkyjä.
SPIRULINA JA CHLORELLA – MAKEANVEDEN SUPERLEVÄT
Spirulina
on sinivihreä mikrolevä, jota pidetään tällä hetkellä tunnetuista
planktonkasveista ravintorikkaimpana. Sen proteiinipitoisuus on huomat-
tavasti korkeampi kuin lihassa, kalassa tai soijassa. Kasvivalkuaisen osuus
on 65 %, josta elimistö pystyy käyttämään hyväkseen jopa 80 %. Myös
spirulina sisältää runsaasti lehtivihreää. Siinä on myös karoteenia tuhan-
sia kertoja enemmän kuin porkkanassa, rautaa hurjasti enemmän kuin
pinaatissa ja kalsiumia moninkertainen määrä maitoon verrattuna. Siinä
on myös kaikkia B-ryhmän vitamiineja.
Chlorella
on yksisoluinen makeanveden levä, joka myös sisältää valta-
van määrän elimistöllemme tarpeellisia ravinto-aineita. Chlorella on mai-
nio proteiininlähde, joka sisältää huimat 60 % hyvin imeytyvää proteiinia.
Chlorellan nimi tulee sen valtavasta klorofylli- eli lehtivihreäpitoisuudesta.
Tämä levä sisältääkin enemmän lehtivihreää grammaa kohti kuin mikään
kasvi maapallolla. Chlorella vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tuhoaa pak-
sunsuolen haitallisia bakteereita. Se imee itseensä myrkkyjä suolistosta
ja edistää normaalia peristalttista liikettä, jolloin mm. vatsantoiminta hel-
pottuu. Chlorella vahvistaa suolen limakalvoja ja tasapainottaa normaalia
bakteerikantaa.
KOLMEN VIHERKIMPPA
Näiden kolmen aineen koostumuksessa on tiettyjä eroja. Kullakin on sel-
laisia vaikuttavia aineita, joita toiselta puuttuu. Yhdistämällä nämä kolme
johtavaa kasvikunnan lisäravinnetta päästään lähelle täydellisen ravinnon
tavoitetta. Green-kapseleilla pidät helposti 25:n päivän puhdistuskuu-
rin, joka auttaa elimistöäsi virkistymään, hoikistumaan ja puhdistumaan.
Tuotteen raaka-aineet ovat korkealuokkaisia, mm. orasmehu valmistetaan
suomalaisesta luonnonmukaisesta spelt-vehnänoraasta.
Tiesitkö, että vehnänoras ei sisällä gluteenia,
se luokitellaan orasvaiheessa kasvikseksi!