Vuonna 2018 perustettu pieni artesaanijuustola sijaitsee Töölön sydämessä, Helsingissä. Perhon Juustolan tarina alkoi, kun kouluttaja, juustomestari Olli Takanen ja ruokatuotannon lehtori Jarkko Ahvenainen kiinnostuivat sinihomejuuston valmistuksesta. Jo heti alusta lähtien heillä on ollut rohkeutta ja uskallusta kokeilla erilaisten juustojen valmistamista. Nykyään myös ravintoloilla on mahdollisuus päästä mukaan tutustumaan juustonvalmistukseen ja halutessaan kehittämään ravintolaansa oma yksilöllinen juusto. Juustot valmistetaan käsityönä luomumaidosta ja kypsytetään Perhon omassa viinikellarissa. Perhon Juustola ja sen sinihomejuusto, Perhon Rehtori, on huomioitu myös maailmalla. Vuonna 2023 World Cheese Awards kilpailuun osallistui 4502 eri juustoa 43 eri maasta ja Perhon Rehtori sai kilpailussa kultaisen maininnan. Suussa sulava, maultaan pähkinäinen ja aromikas sinihomejuusto saa aikaan ainutlaatuisen makuelämyksen ja onkin siksi löytänyt paikkansa herkuttelijoiden juustolautasille. ▪ Vuoden 2025 Kultainen Juustohöylä Perhon Juustolalle Juustopöytä ry:n vuodesta 2010 lähtien jakama Kultainen Juustohöylä -tunnustus myönnetään vuosittain juustoalan toimijalle, joka on ansioitunut suomalaisen juustokulttuurin edistämisessä. Se on tapa kannustaa, kiittää ja nostaa esiin kotimaisessa juustomaailmassa kunnostautuneita. Tänä vuonna kyseisen tunnustuksen sai Perhon Juustola. TEKSTI Juustopöytä ry KUVA Pia Lindahl Perhon Juustolan Olli Takanen ja Teemu Lehto kävivät 29. lokakuuta pokkaamassa Kultainen Juustohöylä -palkinnon Finlandia-talossa. Palkittuja 27
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU0MzgwNw==