Maitotalous 4/2025

Juustoportti – presidentillinen ja ideoiva Menneinä vuosina oli tapana, että ETL:n ja MVL:n edustajat aina silloin tällöin tekivät vierailun johonkin meijeriin tai alaan läheisesti liittyvään yritykseen. Vierailut koettiin hyödyllisiksi, mutta korona aiheutti traditioon väistämättä tauon. Marraskuussa 13.11.2025 päästiin vihdoin taas liikkeelle, kun ETL:n ja MVL:n kolmihenkinen S-partio Somer-Snellman-Salomaa pääsi vierailemaan Jalasjärven Juustoportilla. Juustoportti on vuonna 1989 Jalasjärvelle perustettu ja alkujaan pieni perheyritys. Vuosien mittaan toiminta ja henkilömäärä on kasvanut merKuvassa vasemmalta henkilöstöpäällikkö Kirsi Rytkönen, hallituksen puheenjohtaja Marjo Keski-Kasari, toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari, prosessinhoitaja ja MVL:n luottamusmies Kai Saranpää, tuotantopäällikkö Marko Viitala, operatiivinen johtaja Heikki Rasku, ETL:n johtaja Anne Somer, MVL:n järjestöpäällikkö Ilona Snellman ja toiminnanjohtaja Markku Salomaa sekä asiantuntija ja MVL:n luottamusmies Timo Huuskonen. kittävästi ja tuotevalikoima monipuolistunut. Nykyään tuotteita valmistetaan Suomen lisäksi myös vientiin yhä kasvavassa määrin. ETL:n ja MVL:n edustajia olivat vastassa Juustoportin johto sekä MVL:n luottamusmiehet. Vaikka Presidentti Alexander Stubb oli käynyt meijerillä vain jokin aika aiemmin, päivän anti ei ollut mitenkään presidentillisen vakava vaan iloisen lämminhenkinen. Käydyt keskustelut polveilivat luontevasti tuotantolinjoista hyvinvointiin. Kierros tuotantotiloissa jättivät vahvasti vaikutelman, että Juustoportilla on lupa ideoida ja tehdä uutta. ETL ja MVL ovat sopineet vuoropuhelusta meijerialan tulevaisuuden vahvistamiseksi. Vuoropuhelun tavoitteena on, että meijeriala kehittyy ja menestyy. Mitä paremmin meijereillä menee ja mitä enemmän tuotteilla on kysyntää, sitä enemmän alalla on myös kykyä työllistää. Jalasjärvellä käynti monipuolisti kuvaa siitä, millaisissa olosuhteissa ja haasteissa ala toimii. Juustoportin isännille lämpimät kiitokset, että otitte meidät vastaan. Vastaava kevään 2026 Itä-Suomeen suuntautuva vierailu on vahvasti suunnitelmissa. ▪ Vierailu TEKSTI Markku Salomaa 26 Maitotalous 4/2025

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU0MzgwNw==