Maitotalous 4/2025

Kerro itsestäsi Olen 34-vuotias ja tällä hetkellä asun Suonenjoella. Lähtöisin olen kuitenkin Vaalasta. Olen opiskellut Oulussa automaatiotekniikkaa, minkä jälkeen lähdin Hämeenlinnaan, siellä kävin bio- ja elintarviketekniikan koulutuksen. Erikoistuin tietysti maidon jalostamiseen. Harrastan viikolla kuntoilua punttisalilla ja crossfitin parissa. Viikonloput menevätkin sitten tallilla autoharrastelujen parissa. Missä olet töissä? Toimin kehitysinsinöörinä Osuuskunta Maitomaalla. Työhöni kuuluu pääsääntöisesti tuotannon prosessien tehokkuuden ja toimivuuden parantaminen, mutta teen myös tarvittaessa tuotannon vuoroja UHT:n ja raejuuston valmistajana. Miten päädyit meijerialalle? Meijerialalle päädyin kesätöiden kautta Vaalan Juustola Oy:ssä, jossa pääsin pakkaamaan ja valmistamaan juustoleipää. Mitä työelämään tänä päivänä kuuluu ja mitä kuuluu omalle työpaikallesi? Automaation ja tekoälyn lisääminen muuttavat työnkuvia, mutta myös luovat uusia mahdollisuuksia. Näillä ei kuitenkaan koskaan tulla korvaamaan alan ammattilaisia. Maitomaalla tulevaisuus näyttää positiiviselta ja vakaalta. Miltä työelämän tulevaisuus näyttää? Uskon, että alan houkuttelevuus kasvaa, kun koulutus ja työpaikat tarjoavat mahdollisuuksia vaikuttaa kestävään ruokaketjuun ja kehittää uusia tuotteita. Lisäksi ikääntyvä henkilöstö lisää tarvetta uusille alan ammattilaisille ja osaamisen siirrolle. Millä mielin lähdet mukaan valtuustotyöhön ja mitä sinulle tärkeitä asioita haluaisit edistää? Lähden mukaan hyvillä mielin. Mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea uutta opittavaa vielä on ammattiliitto toiminnasta. Haluan parantaa meijerialan houkuttelevuutta. Lempimaitotuotteesi? Erilaiset juustot. Miten vietät joulua? Kotiseudulla perheen kanssa. Terveisesi jäsenistölle? Hyvää joulua ja alkavaa uutta vuotta. Petri Kemppainen Uudet valtuutetut 16 Maitotalous 4/2025

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU0MzgwNw==