Haluatko tehdä omaa jäätelöä – tervetuloa jäätelöpäivään Hämeen ammatti-instituutin Sairion oppilaitos avasi syksyllä 2024 ovet kaikille jäätelön ystäville ja kutsui tutustumaan jäätelön valmistukseen. Idea jäätelöpäivän syntyi halusta mahdollistaa halukkaille valmistaa teollisesti jäätelöä ja näyttää, ettei se vaadi vippaskonsteja. Päivän aikana voi myös tutustua opetusmeijerin muihin toimintoihin. TEKSTI Ilona Snellman KUVAT Iida Pirnes Jäätelöpäivä on suunnattu erityisesti jäätelön rakastajille ja niille, joita teollinen prosessi kiinnostaa. Päivän aikana osallistujat pääsevät valmistamaan jäätelömassaa, homogenoimaan ja pastöroimaan. Jäätelön kypsytyksen, vispaamisen ja pakkaamisen ja karkaisemisen jälkeen lopulta maistamaan omia luomuksiaan. Valmiit jäätelöt lähtevät valmistajien matkaan kotiin maisteltavaksi. Jäätelöpäivä Tärkkelyssiirapin lisääminen jäätelömassaan. Tästä tuli päivän päätteeksi lakujäätelöä. Lämpötilaa mitattiin useamman kerran jäätelömassasta. Tässä on mansikkajäätelöä tulossa. Homogenointi. 24 Maitotalous 3/2025
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU0MzgwNw==