tot ja tekniset sanat, kun niitä on pitänyt opetella eri kielellä. Meijeri rakennettu 1970-luvun alkupuolella. Meijerin pohjakuva on sinänsä onnistunut, mutta kasvanut laitteiston määrä on tehnyt tiloista ahtaat. Ilmastointi on suurin ongelma: kesähelteillä kuumuus tuo haasteita tuotantoon ja laitteiden toimintaan. Parikymmenhenkinen työyhteisömme on helppo. Nyt kun väkeä on eläköitynyt, täytyy miettiä vähäisiä henkilöstöresursseja uusiksi. Meijeriammattihenkilön työssä painaa myös vastuu siitä, että työmme vaikuttaa merkittävästi meijerin kykyyn maksaa hintaa tuottajille. Ilman tuottajia meillä ei ole työtä. MEIPAKE on meillä pienemmillä yksiköillä haaste ja varsinkin kun tulet työpaikkaan, jossa itsesi hinnoittelu on torikauppaa. Koulutetuilla meijerialan ammattilaisilla tulisi myös olla isompi palkkaero suhteessa SELiläisiin. Voisivatko taulukkopalkat olla keino tämän saavuttamiseen? Miten viihdyt Ahvenanmaalla? Ahvenanmaa on kaunis ja luonnoltaan vaihteleva saari. Ruotsiin vain Juha Lundström sai mukaan kuvaan juustomestari Iina Koukkulan (vas.) ja laborantti Sonja Isakssonin. Kuva Titti Lauren 19
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU0MzgwNw==