Paljon uutta ja mielenkiintoista – meijerikongressi Islannissa Vanha ja perinteinen, samalla nuorekas ja tulevaisuuteen katsova. Järjestyksessään 46. Pohjoismainen Meijerikongressi järjestettiin toukokuussa Reykjavikissa. Tapahtuman juuret yltävät pitkälle, ensimmäinen kongressi järjestettiin 105 vuotta sitten. Asiasisältö keskittyi vahvasti nykyhetkeen ja tulevaan: mitkä ovat meijerituotteissa ja meijeriteknologiassa uusimmat tuulet, miten alan tuotteet suhteutuvat terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon ja miten tuotanto olisi mahdollisimman ympäristöystävällistä. TEKSTI Markku Salomaa KUVAT NDC Kongressi on pitkä ja vaativa prosessi. Islantilaiset ilmoittivat jo 2021, että he ovat valmiita järjestämään tapahtuman vuorollaan vuonna 2025. Kun toukokuussa 2022 pidettiin Malmön kongressin päättäjäisiä, ajatukset ja uusi tähtäin siirrettiin kohti Reykjavikia. Luennolla. Hieno ja onnistunut tapahtuma Reykjavikissa järjestettiin hieno ja onnistunut tapahtuma. Kesäinen sää suosi alkupäivät ja kevätmyrsky iski päälle vasta viimeisenä iltapäivänä. Ohjelmassa oli paljon uutta ja mielenkiintoista, mutta myös sopivasti huumoria ja keveyttä. Oman lisänsä toivat tauot sponsorialueella. Taukopurtavana oli maitovalmisteita ja pohjoismaiseen tapaan hämmentävä määrä erilaisia kolmioleipiä, jotka toimivat lounaan korvikkeena. Etukäteen pelättiin, miten osallistujat löytävät syrjäiseen Islantiin. Pelko oli onneksi turha – osallistujia 24 Maitotalous 2/2025
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU0MzgwNw==