Detox
maan, niiden syöntiä kannattaa rajoittaa detoxin
aikana, sanoo Filippa Salomonsson.
Yksi hyvä vaihtoehto on juoda pelkästään tuore-
mehuja eli pitää mehupaasto. Nesteet eivät sisällä
kuitua samaan tapaan kuin kiinteä ruoka, joten
niiden sisältämä ravinto on todella helposti sulavaa.
Huonona puolena on se, että mehupaasto voi olla
melkoinen shokki elimistölle, varsinkin jos ruoka-
valio ei ole ennen paastoa ollut järin terveellinen.
Siksi paastoon tottumattoman olisi hyvä totuttaa
kehonsa mehuihin asteittain, esimerkiksi korvaa-
malla aluksi vain yksi ateria päivässä mehuilla.
Jo pienetkin askeleet detoxin suuntaan ovat
elimistölle palvelus, sanoo Filippa Salomonsson.
DETOXKESTÄÄ
yleensä yhdestä seitsemään päivää.
Aloittelijan kannattaa aloittaa varovasti ja pidentää
detoxin kestoa pikku hiljaa. Kehon kunnioitus on
kaiken A ja O, ja vaikka monet pyrkivät toteutta-
maan detox-kuurin jokaisena vuodenaikana, kan-
nattaa kuulostella tarkkaan, mitä oma keho kertoo
ja mihin se on valmis.
Yleisin vuodenaika detoxille on kevät tai kesä,
sillä silloin keho kaipaa luontaisesti kevyempää
ruokaa, toteaa Filippa Salomonsson.
Valmistaudu puhdistuskuuriin syömällä puh-
dasta ja kevyttä ruokaa, kuten kalaa, kvinoaa ja
LiveLife•3/2014
15
Kehon kunnioitus
on kaiken A ja O.
Kuuntele, kuinka
kehosi voi ja mihin
se on valmis.”
Pyri saamaan vitamiinit ja kiven-
näisaineet suoraan luonnosta.
Vihreät vihannekset ovat parhaita,
sanoo Filippa Salomonsson.