Page 22 - LT02_12_pohjaGrey3

Basic HTML Version

22
Luontaistuntija 2
|
2012
Vatsahapot ovat luonnollisia yhdisteitä, joilla on kyky hajottaa valkuaisai-
neita ja pilkkoa ruokaa pienempiin osasiin. Jos vatsahappoja on liikaa, ne
voivat estää suoliston entsyymien toimintaa ja tuhota suolen kudoksia.
Ruokatorveen päästessään ne voivat vahingoittaa sen limakalvoa ja ai-
heuttaa syöpymisestä johtuvan poltteen.
PII- JA KARMELLOOSIGEELIT - BALSAMIA VATSALLE
Pii on luonnon mineraali ja välttämätön ihmiselle. Piitä on luonnossa
kasveissa, merivedessä ja kallioperässä happeen sitoutuneena. Pii onkin
hapen jälkeen maapallon yleisin alkuaine.
Nykyisin tiedetään, että
- pii vahvistaa kudoksia ja verisuonia
- pii vahvistaa kynsiä
- pii vahvistaa limakalvoja
- pii sitoo kalkin luustoon
- pii on luuston ja ruston tärkeä rakenneosa.
Biomedin Silicum Tonicin kolloidinen piihappo on vuorikristallista
saatua piidioksidia. Pienikiteinen piikristalli kykenee sitomaan itseensä
suuontelossa, ruokatorvessa, mahalaukussa ja suolistossa olevia ympä-
ristömyrkkyjä. Se voi muodostaa limakalvojen pinnalle suojakelmuja,
VATSASI VOI?
MITEN
Teksti: Birgit Stenroos, fytonomi Kuva: Matton
Rasvainen ruoka, kiire, elämän epäsäännöllisyys ja
jatkuvat lääkekuurit saattavat rasittaa vatsan äärirajoille.