Kalaosaajan käsikirja 26 Karamellisoitu sipulipyree Kalan valmistus ja reseptiikka 0,4 kg salottisipulia 10 g valkosipuli 180 g voita 0,5 dl valkoviiniä 1 oksa timjamia 1 laakerinlehti 1. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. 2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. 3. Sulata voi laakeassa kattilassa, kuullota sipuleita hetki ja lisää timjami ja laakerinlehti. 4. Anna sipulien ruskistua rauhassa. 5. Laske lämpöä ja sekoittele sipuleita harvakseltaan pohjaa myöten, jotta ne karamellisoituvat hitaasti ja tasaisesti. Varaa työhön ainakin 30 minuuttia. 6. Kun sipulit ovat kauttaaltaan kullanruskeita, lisää valkoviini. 7. Kiehauta, mausta suolalla. 8. Soseuta sipulit voin kanssa pyreeksi tehosekoittimessa. Kurpitsapyree 0,4 kg myskikuripitsaa 75 g voita ½ dl kermaa 3 g suolaa 1. Leikkaa kurpitsat kahtia ja poista siemenpesä. 2. Paahda kurpitsat 200 °C uunissa noin 30min. 3. Kaavi lusikalla kurpitsanliha irti kuorista ja laita soseutumaan tehosekoittimeen voin ja kerman kanssa. 4. Mausta suolalla. Pikkelöityä kurpitsaa 0,4 kg myskikurpitsaa 1 dl valkoviinietikkaa 2 dl sokeria 3 dl puristettua appelsiininmehua 1. Leikkaa kurpitsat 1 cm x 1 cm kuutioiksi. 2. Keitä appelsiini-pikkeliliemi. Laita valkoviini, sokeri ja appelsiinimehu kattilaan anna kiehahtaa. 3. Kaada liemi kuumana kurpitsakuutioiden päälle. Anna maustua vähintään 30 minuuttia. Seesamimajoneesi 1 kokonainen kananmuna 150 g rypsiöljyä 15 g dijon-sinappia 30 g valkoviinietikkaa 15 g seesamiöljyä 1 tl suolaa 1. Valitse kapea kulho ja riko kananmuna pohjalle. Lisää sinappi, etikka ja suola. 2. Lisää molemmat öljyt varovasti munien, sinapin ja etikan päälle. 3. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja aja täydellä teholla. Pidä sauvasekoittimen terää pohjalla, kunnes majoneesi alkaa emulgoitua. 4. Nosta sauvasekoitinta rauhallisesti ylöspäin ja majoneesi on valmis
RkJQdWJsaXNoZXIy MjU0MzgwNw==