Kalaosaajan käsikirja

Kalaosaajan käsikirja 25 Näyttävä kala-annos ravintolalle: Vaaleaa kalaa, sipulia, kurpitsaa ja seesamimajoneesia (5 hlö) Henry Lybäck 1. Tee 7 % suolaliemi (1 litra kuumaa vettä ja liuota merisuola sekoittamalla) ja jäähdytä. 2. Laita 20 minuutiksi turskafileet kylmään suolaliemeen, ota reikäkauhalla pois ja kuivaa hyvin. 3. Laita voi ja oliiviöljy paistinpannuun sekä anna kuumentua hyvin. 4. Laita suola ja pippuri tasaisesti turska fileisiin. 5. Laita turska varovasti nahkapuoli edellä paistinpannulle kypsymään. 6. Anna kypsyä noin 4 minuuttia ja käännä filee sekä jatka paistamista vielä noin 2 minuuttia. 5 kpl annospala paistettavaa kalaa (tässä reseptissä turska) 1 l vettä 75 g merisuolaa 140 g x 5 kpl turskafilee 30 g voita 10 g oliiviöljyä 4 g sormisuolaa 2 g mustapippuria myllystä Turskan optimi sisälämpötila on +44 °C, jolloin filee pysyy erittäin mehevänä. Kalan valmistus ja reseptiikka Kuva: Kati Pohjanmaa Alkuruokana paistettua turskaa, kurpitsaa, sipulia ja majoneesia.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU0MzgwNw==