Kalaosaajan käsikirja

Kalaosaajan käsikirja 22 Kalan valmistamisen perusasiat Paistaminen 1. Kuivaa kala huolellisesti ennen paistamista ylimääräisen kosteuden poistamiseksi. Tämä takaa paremman paistopinnan. 2. Kuumenna pannu keskilämmölle ja käytä öljyä tai voita tai molempia. Anna rasvan sulaa ja poreilla, mutta älä anna sen palaa. 3. Kun rasvan poreilu laantuu, aseta kala pannulle nahkapuoli alaspäin. Varmista, että pannu on reilusti lämmin, mutta ei tulikuuma, jotta kala ruskistuu kauniisti. 4. Anna kalan paistua häiritsemättä, kunnes sen reunat näyttävät kypsentyneen lähes pinnalle asti. 5. Käännä kala varovasti ja paista vielä lyhyesti toiselta puolelta. Vältä ylikypsentämistä, jotta kalan rakenne säilyy mehevänä. Näin saat täydellisesti paistetun kalan rapealla nahalla ja mehukkaalla sisuksella. Kalan valmistus ja reseptiikka Kuva: Kati Pohjanmaa

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU0MzgwNw==