Maitotalous_4_2024

28 • MAITOTALOUS 4 | 2024 opiskelijat 4. päivä Matkasimme Milanoon katselemaan nähtävyyksiä sekä syömään hyvää ruokaa. Italialaisissa ruoissa käytetään paljon juustoa. Esimerkiksi pastoissa ja risotoissa se on tärkeä raaka-aine. Ja tietysti herkuttelimme gelatoa. 2. päivä Vierailimme Azienda Agricola Sukulassa, joka sijaitsee Serralunga d’Alban kylässä Pohjois-Italian Piemontessa kuuluisilla Langhen kukkuloilla. Maistelimme viinejä ja herkuttelimme juustoilla sekä antipastoilla. Ihailimme myös maisemia ja silmän kantamattomiin asti olevia viinitarhoja. 3. päivä Tutustuimme Terra Madre salone del gusto -festivaaliin koko päivän ajan. Ruokamessuilla jokaiselle Italian alueelle oli pystytetty omat valtavat telttarakennukset, joissa esiteltiin aina sen alueen kuuluisia herkkuja ja lähiruokia. Näytteillä ja tietenkin maisteltavissa ja ostettavissa oli kymmenittäin erilaisia juustoja ja lihoja sekä muita tuotteita.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjU0NTUwMw==