11
Palveleva terveyskauppasi
30
vuotta
RAAKASUKLAAN POHJANA ON MAAILMAN ANTIOKSIDANTTIPITOISIN
RAAKA-AINE – PROSESSOIMATON KAAKAO
Raaka kaakao on yksi maailman ravintorikkaimmista ruoka-aineista – sen
painosta yli 10 % on antioksidantteja. Kaakaota on kutsuttu muinaisis-
sa kulttuureissa ”jumalten ruoaksi” sekä ”täydelliseksi ruoka-aineeksi”.
Raakasuklaan valmistuksen yhteydessä kaakaota ei ole käsitelty yli 45
asteen lämpötilassa, jolloin kaikki sen yli 1200 aktiivista aineosaa säilyvät
elimistölle käyttökelpoisessa muodossa.
Tavallisen suklaalevyn valmistusprosessissa suklaamassaa lämmite-
tään yli 120 asteen lämpötilassa, joka puolestaan tuhoaa käytännössä
kaikki kaakaon arvokkaat aineosat.
RAAKASUKLAASSA EI KÄYTETÄ MITÄÄN
KEINOTEKOISIA LISÄ-, MAKEUTUS- TAI SÄILÖNTÄAINEITA
Raakasuklaan kaikki raaka-aineet ovat puhdasta, prosessoimatonta, kor-
kealuokkaista ravintoa. Raakasuklaassa ei käytetä esimerkiksi valkaistua,
puhdistettua sokeria – makeutusaineena voi toimia esimerkiksi hunaja,
palmusokeri tai agavesiirappi.
Raakasuklaassa käytetään usein myös erilaisia ravintorikkaita raaka-
aineita, kuten macaa, spirulinaa, lesitiiniä, marjajauheita tai erilaisia yrt-
tejä. Riippuen lisätyistä raaka-aineista suklaa voi olla piristävä, rentouttava
tai vaikka parisuhdetta piristävä afrodisiakki.
RAAKASUKLAASSA KÄYTETÄÄN VAIN LUONNOLLISIA,
PROSESSOIMATTOMIA RASVOJA
Raakasuklaassa käytetään rasvoina kylmäpuristettua kookosöljyä sekä
kylmäpuristettua kaakaovoita. Molemmilla rasvoilla on tutkitusti paljon
positiivisia terveysvaikutuksia, ja kylmäpuristetun kookosöljyn terveysvai-
kutuksista puhuu jo moni lääkäri ja tutkija. Prosessoimattomat, luonnol-
liset rasvat ovat kehollesi välttämättömiä energianlähteitä, hyvälaatuisia
rasvoja ei tarvitse välttää missään ruokavaliossa.
Jos et vielä tiedä mitä on raakasuklaa, tämän artikkelin luet-
tuasi tiedät miten raakasuklaa eroaa tavallisesta suklaasta, ja
mikä tekee raakasuklaasta oikeasti terveellisen herkun.
MITEN ALKUUN RAAKASUKLAAN VALMISTUKSESSA?
Raakasuklaan valmistaminen on hyvin yksinkertaista :
sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa
lisää kuiva-aineet ja sekoita
kaada valmis massa suklaamuotteihin
siirrä muotit pakastimeen tai jääkaappiin
odota hetki (anna massan kovettua), herkuttele ja ihastu
Helpoimmin raakasuklaan valmistamisen aloitat hankkimalla lähim-
mästä Luontaistuntija-myymälästä CocoVin Raakasuklaan valmistuspa-
ketin, josta löydät kaikki raaka-aineet valmiiksi punnittuina, sekä uu-
delleenkäytettävät suklaamuotit. Voit lisätä halutessasi suklaamassaan
vielä esimerkiksi pähkinöitä, manteleita, rusinoita, marjoja tai jouluisia
mausteita.
CocoVin Raakasuklaan valmistuspaketista valmistat helposti ja nope-
asti raakasuklaan, joka maistuu varmasti koko perheelle. Suklaan kaa-
kaopitoisuus on n. 50 %, joten se sopii myös pehmeämmän makuisen
suklaan ystäville.
Jos haluat helpotusta suklaanhimoosi vieläkin helpommin, samasta
myymälästä löydät myös CocoVin valmiit raakasuklaalevyt – joko mintun
tai gojin makuisena. Näiden suklaalevyjen kaakaopitoisuus on noin 70 %,
joten ne muistuttavat maultaan tummempaa suklaata.
Sekä Raakasuklaan valmistuspaketin suklaa että CocoVin raakasuklaa-
levyt ovat gluteenittomia, maidottomia ja täysin lisäaineettomia herkkuja.
Raakasuklaa on yksi huikeimpia herkkuja mitä tänä päivänä on saa-
tavilla – puhdasta ja lisäaineetonta, ravintorikasta nautintoa. Tavallisen
suklaalevyn syötyäsi olo on harvoin kovin hyvä – raakasuklaasta jää hyvä
olo ja mieli vielä pitkäksi aikaa sen syömisen jälkeenkin.
Raakasuklaan valmistuspakkaus on loistava joululahja sekä sinulle
itsellesi että kaikille läheisillesi, ja kivaa jouluista askartelua myös lasten
kanssa.
JOULUN PARHAAT
SUKLAAHERKUT –
HERKULLISTA,
NOPEAA JA
TERVEELLISTÄ
Sami Sundvik