Table of Contents Table of Contents
Previous Page  25 / 34 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 25 / 34 Next Page
Page Background

Toukokuu 2017

|

 LiveLife

|

25

Gluteeniton pähkinä-

siemenleipä

Ainesosat

2 ½ rkl psylliumia

4 dl vettä

5-6 kuivattua taatelia

2 ½ dl rouhittuja manteleita

tai haluamiasi pähkinöitä

2 ½ dl auringonkukan- tai

kurpitsansiemeniä (tai sekoitus

molempia)

1 ½ dl hampunsiemeniä

1 tl Himalajan suolaa

2 rkl Life Chia-siemeniä

3 rkl Life Kookosöljyä

Tee näin:

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita psyllium veteen ja anna levätä kymmenisen minuuttia.

Paloittele taatelit. Sekoita kuivat ainesosat keskenään. Sulata

kookosöljy miedolla lämmöllä ja sekoita se kuivien ainesten jouk-

koon taateleiden ja psylliumin kanssa.

Täytä muffinssivuoat taikinalla ja anna levätä 15 minuuttia.

Paista uunissa noin 45 minuuttia. Anna leipien jäähtyä kunnolla,

ennen kuin halkaiset ne.

Minttumatcha-purkit

Raikas vegaaninen ”cheesecake” cashewpähkinöistä.

Pohja

1½ dl pistaasipähkinöitä, maapähki-

nöitä tai muita pähkinöitä

3 rkl raakakaakaota

1 rkl agavesiirappia

1 rkl kaakaonibsejä

Ripaus Himalajan suolaa

Cheesecake

2 rkl cashewpähkinöitä, joita on lio-

tettu vähintään 4 tuntia, mieluusti

yön yli

1 rkl Life Chia-siemeniä

½ dl agavesiirappia

¾ rkl matcha-jauhetta

Ruukullinen tuoretta minttua tai

1 rkl kuivattua minttua

1 dl kookosvettä (voidaan korvata

tavallisella vedellä)

¾ dl Life Kookosöljyä

Päälle

Kaakaonibsejä

Tuoretta minttua

Tee näin:

Aja pähkinät, kaakao ja suola tehosekoittimessa karkeaksi seokseksi. Kaada

joukkoon agavesiirappi ja anna pyöriä muutaman sekunnin ajan. Sekoita

joukkoon kaakaonibsit ja jaa sitten seos purkkeihin.

Sulata kookosöljy matalalla lämmöllä ja anna jäähtyä. Valuta cashewpäh-

kinät ja lisää ne tehosekoittimeen yhdessä chia-siementen, agavesiirapin,

matchan ja mintun kanssa. Lisää myös puolet kookosvedestä. Sekoita tasai-

seksi taikinaksi ja lisää sitten loput vedestä (taikinasta tulee melko paksua

ja se paksuuntuu entisestään jähmettyessään viileässä). Maista seosta ja li-

sää tarpeen mukaan vielä minttua, matchaa tai agavesiirappia. Kaada sitten

joukkoon kookosöljy ja sekoita, kunnes seos on tasaista.

Jos haluat oikein tasaisen cheesecaken, voit siivilöidä seoksen tiheässä

siivilässä. Muuten voit vain jakaa seoksen purkkeihin ja asettaa purkit jää-

kaappiin jähmettymään. Cheescake on parhaimmillaan viileänä, joten voit

laittaa purkit pakastimeen 30-60 minuutiksi ennen piknikille lähtöä, niin ne

säilyvät kylminä.

Koristele tuoreella mintulla ja kaakaonibseillä.

Ainesosat

3 banaania

3 kananmunaa

2 rkl agavesiirappia

½ dl Life Kookosöljyä

2 ½ dl mantelijauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

1 rkl Life Chia-siemeniä

Tee näin:

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata

kookosöljy matalalla lämmöllä ja anna

jäähtyä. Soseuta banaanit ja sekoita

joukkoon kananmunat, agavesiirappi ja

kookosöljy. Sekoita mantelijauhot, lei-

vinjauhe, chia-siemenet, kaneli ja Hi-

malajan suola kulhossa. Lisää kuivien

ainesten joukkoon banaaniseos ja se-

koita kevyesti.

Kaada taikina pieniin muffinssivuo-

kiin tai leipävuokaan. Koristele saksan-

pähkinöillä tai kookoslastuilla. Paista

noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Banaanikookosleipä

Mehukas leipä, jota voi syödä sellaisenaan tai vaikka mantelivoin,

manukahunajan ja vadelmien kera. Jos käytät leipävuoan sijaan

pieniä muffinssivuokia, leipä on entistäkin helpompi ottaa pikni-

kille mukaan.

Leivän päälle!

Sekoita fetajuustosta

ja tuorejuustosta sauvase-

koittimella kuohkea ja

tasainen levite. Lisää

leivälle vielä pinaattia

ja tomaattia.

1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä

(tai esimerkiksi kurpitsansiemeniä)

1 ½ tl Ceylonin kanelia

Ripaus Himalajan suolaa

Päälle

Kookoslastuja tai saksanpähkinöitä

Superhelppo siemenleipä, joka paistetaan annosvuoissa. 12-14 kpl.