Toukokuu 2017
|
LiveLife
|
25
Gluteeniton pähkinä-
siemenleipä
Ainesosat
2 ½ rkl psylliumia
4 dl vettä
5-6 kuivattua taatelia
2 ½ dl rouhittuja manteleita
tai haluamiasi pähkinöitä
2 ½ dl auringonkukan- tai
kurpitsansiemeniä (tai sekoitus
molempia)
1 ½ dl hampunsiemeniä
1 tl Himalajan suolaa
2 rkl Life Chia-siemeniä
3 rkl Life Kookosöljyä
Tee näin:
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita psyllium veteen ja anna levätä kymmenisen minuuttia.
Paloittele taatelit. Sekoita kuivat ainesosat keskenään. Sulata
kookosöljy miedolla lämmöllä ja sekoita se kuivien ainesten jouk-
koon taateleiden ja psylliumin kanssa.
Täytä muffinssivuoat taikinalla ja anna levätä 15 minuuttia.
Paista uunissa noin 45 minuuttia. Anna leipien jäähtyä kunnolla,
ennen kuin halkaiset ne.
Minttumatcha-purkit
Raikas vegaaninen ”cheesecake” cashewpähkinöistä.
Pohja
1½ dl pistaasipähkinöitä, maapähki-
nöitä tai muita pähkinöitä
3 rkl raakakaakaota
1 rkl agavesiirappia
1 rkl kaakaonibsejä
Ripaus Himalajan suolaa
Cheesecake
2 rkl cashewpähkinöitä, joita on lio-
tettu vähintään 4 tuntia, mieluusti
yön yli
1 rkl Life Chia-siemeniä
½ dl agavesiirappia
¾ rkl matcha-jauhetta
Ruukullinen tuoretta minttua tai
1 rkl kuivattua minttua
1 dl kookosvettä (voidaan korvata
tavallisella vedellä)
¾ dl Life Kookosöljyä
Päälle
Kaakaonibsejä
Tuoretta minttua
Tee näin:
Aja pähkinät, kaakao ja suola tehosekoittimessa karkeaksi seokseksi. Kaada
joukkoon agavesiirappi ja anna pyöriä muutaman sekunnin ajan. Sekoita
joukkoon kaakaonibsit ja jaa sitten seos purkkeihin.
Sulata kookosöljy matalalla lämmöllä ja anna jäähtyä. Valuta cashewpäh-
kinät ja lisää ne tehosekoittimeen yhdessä chia-siementen, agavesiirapin,
matchan ja mintun kanssa. Lisää myös puolet kookosvedestä. Sekoita tasai-
seksi taikinaksi ja lisää sitten loput vedestä (taikinasta tulee melko paksua
ja se paksuuntuu entisestään jähmettyessään viileässä). Maista seosta ja li-
sää tarpeen mukaan vielä minttua, matchaa tai agavesiirappia. Kaada sitten
joukkoon kookosöljy ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
Jos haluat oikein tasaisen cheesecaken, voit siivilöidä seoksen tiheässä
siivilässä. Muuten voit vain jakaa seoksen purkkeihin ja asettaa purkit jää-
kaappiin jähmettymään. Cheescake on parhaimmillaan viileänä, joten voit
laittaa purkit pakastimeen 30-60 minuutiksi ennen piknikille lähtöä, niin ne
säilyvät kylminä.
Koristele tuoreella mintulla ja kaakaonibseillä.
Ainesosat
3 banaania
3 kananmunaa
2 rkl agavesiirappia
½ dl Life Kookosöljyä
2 ½ dl mantelijauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl Life Chia-siemeniä
Tee näin:
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata
kookosöljy matalalla lämmöllä ja anna
jäähtyä. Soseuta banaanit ja sekoita
joukkoon kananmunat, agavesiirappi ja
kookosöljy. Sekoita mantelijauhot, lei-
vinjauhe, chia-siemenet, kaneli ja Hi-
malajan suola kulhossa. Lisää kuivien
ainesten joukkoon banaaniseos ja se-
koita kevyesti.
Kaada taikina pieniin muffinssivuo-
kiin tai leipävuokaan. Koristele saksan-
pähkinöillä tai kookoslastuilla. Paista
noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Banaanikookosleipä
Mehukas leipä, jota voi syödä sellaisenaan tai vaikka mantelivoin,
manukahunajan ja vadelmien kera. Jos käytät leipävuoan sijaan
pieniä muffinssivuokia, leipä on entistäkin helpompi ottaa pikni-
kille mukaan.
Leivän päälle!
Sekoita fetajuustosta
ja tuorejuustosta sauvase-
koittimella kuohkea ja
tasainen levite. Lisää
leivälle vielä pinaattia
ja tomaattia.
1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
(tai esimerkiksi kurpitsansiemeniä)
1 ½ tl Ceylonin kanelia
Ripaus Himalajan suolaa
Päälle
Kookoslastuja tai saksanpähkinöitä
Superhelppo siemenleipä, joka paistetaan annosvuoissa. 12-14 kpl.